Mini malinini tarti

Mesec februar je mesec ljubezni. In nič se ne prileže v mesecu ljubezni bolj kot košček omamne okusne sladice. Ko pomislim na valenitnovo sladico, pomislim na tri sestavine: čokolado, jagode in maline.

V tokratni objavi so na vrsti maline. Kislost malin doda vsaki sladici novo dimenzijo. In tile mini tarti so prav cotkani. 🙂

Sestavine za tart:

175g moke

30g sladkorja

100g masla (mrzlega)

1 jajce

1 žlica mrzle vode

V posodi zmešamo moko in sladkor. Mešanici dodamo na kocke narezano mrzlo maslo. Mešamo tako dolgo, da bo masa podobna drobtinam.

V drugi posodo ražvrkljamo jajce, kateremu smo dodali žlico mrzle vode.

Jajce nato dodamo v moko. Vse skupaj premešamo ter maso zavijemo v prozorno folijo in shranimo v hladilnik za dobrih 30 minut.

Modelčke premera 10cm namastimo ter malce posujemo z moko. Tako nas ne rabi skrbeti, da pitke ne bodo šle iz modelčkov.

Pečico segrejemo na 180 stopinj.

Maso vzamemo iz hladilnika ter ga razdelimo na štiri enake dele. Vsak del testa razvaljamo na pomokani površini. Testo zelo nežno prestavimo v modelčke. Robove obrežemo, v kolikor ima vaš pekač valovito obrobo vam bo že pekač pomagal narediti lepo obrobo tarta.

Pred peko testo prepikamo z vilico ter ga prekrijamo s peki paprijem ter nanj stresemo fižolčke za peko.

Pečemo 15 minut, po 15 minutah odstranimo fižolčke ter pečemo še dobrih 5-10 minut. Ko so pečeni jih vzamemo iz pečice ter počakamo, da se ohladijo preden jih vzamemo iz modlov.

Sestavine za kremo (za 1 pito):

1 žlica grškega jogurta

1 žlica maskarpone

1 žlička sladkorja v prahu

Maskarpone, grški jogurt ter sladkor v prahu dobro zmešamo.

Kremo dodamo v ohlajene tarte. Uporabite lahko katerokoli drugo kremo (limonino, jogurtovo, vanilijevo, puding).

Za okrasitev:

sveže maline

marelična marmelada

V kozico dodamo marelično marmelado ter malce vode. Počakamo, da se marmelada utekočini. Temperatura štedilnika naj bo zmerna.

Tart okrasimo s svežimi malinami ter čezenj polijemo marelično marmelado. Zadnji touch posipavanje s sladkorjem v prahu nikakor ne sme manjkati. 🙂

Dober sladek tek, Klavdija

 

 

sladke-petke.si