Mlečno-čokoladni mousse

Kozarček mlečnega moussa prekrit z ganachem temne čokolade, za povrh pa še par hrustljavih lešnikov. Popolnoma kombinacija.

Za pripravo čokoladnega moussa sem tokrat prvič preizkusila BAM mlečno čokolado. Lahko rečem le, da bom od sedaj naprej pekla le s to čokolado. Čokoladne kapljice se izredno hitro stopijo in gladko strukturo dosežemo brez problema, tudi me neprofesionalne pekarice. 🙂

Tokrat vam v objavi ne podarim le recepta, ampak tudi kodo za 10% popust odlične belgijske čokolade BAM. Pri nakupu uporabite kodo SLADKEPETKE10.

Sestavine za mlečni mousse:

Čokolado in mleko damo v kozico in jo pristavimo na štedilnik. Na zmerni temperaturi čokolado stopimo, dokler ni popolnoma gladka. Zmesi primešamo vanilijevo esenco.

V posodo vlijemo sladko smetano in jo z električnim mešalnikom stepamo do čvrstega. Stepeno sladko smetane postopoma z lopatico vmešamo v čokoladno zmes. Mousse enakomerno porazdelimo po steklenih kozarčkih in ga shranimo za 1-2 ure v hladilnik.

Sestavine za ganache:

 

Na štedilniku do vretja segrejemo smetano. Sladko smetano prelijemo preko čokolade in pustimo stati par minut. Nato mešanico nežno premešamo, dokler se čokolada popolnoma ne stopi. Po želji ganachu dodamo rum in ga prelijemo preko moussa in ga ponovno shranimo v hladilnik, da se strdi.

Pred postrežbo naš mousse okrasimo z nasekljanimi lešniki.

sladke-petke.si