Mousse iz bele čokolade v kozarčku

Mousse iz dveh sestavin, iz bele čokolade in sladke smetane. Popolna kombinacija za Valentinovo sladkanje in razvajanje v dvoje.

Sestavine

  • 200g kvalitetne bele čokolade
  • 400ml sladke smetane

Na štedilnik pristavimo kozico z vodo, Segrejemo, do vretja. Odstavimo in nanjo položimo posodo, v kateri imamo na košče narezano čokolado, pet žlic sladke smetane in žlico vanilijeve esence. Pustimo stati par minut, da se čokolada na pari začne topiti. Nato parkrat premešamo, da dobimo gladko zmes. Počakamo, da se malce ohladi. 
Z električnim mešalnikom stepemo preostanek smetane do čvrstega. Stopljeno čokolado počasi vlivamo k stepeni sladki smetani in mešamo, da se zmesi združita. 
Mousse prelijemo v kozarčke, pokrijemo s prozorno folijo in shranimo za najmanj dve uri v hladilnik. Pred postrežbo okrasimo s svežimi jagodami, belo čokolado in svežo meto. 

sladke-petke.si