Najboljši mafini do sedaj

DSCF4090

Spoznanje prešnjega tedna, še posebej vikenda je, da sem obsedena s sladkim. No, obsedena z vso hrano. Sploh se ne morem več spomniti kaj vse sem pojedla, še najmanj ne želim razmišljati glede kalorij. Kaj hočemo, samo enkrat se živi. 🙂 Tistih par dni na morju bom že nekako preživela. 🙂

V petek (v Ljubljani je močno deževalo) sem želela ne samo sebe razvajati s sladkim, ampak tudi moje sodelavce. Ni ga lepšega kot začeti vikend z okusom po čokoladi.

 

Sestavine za mafine:

  • 250 g masla
  • 375 g sladkorja
  • 125 g temne čokolade
  • 250 g moke
  • 4 jajca
  • 1 vanilijev sladkor

 

Sestavine za kroglice:

  • 150 g kremnega sira (uporabila Philadelphio)
  • 100 g kokosa/kokosove moke
  • 2 žlice sladkorja v prahu
  • 1 vanilijev sladkor

 

Najprej se lotimo priprave kokosovih kroglic. Z mešanikom zmešamo sir, sladkor v prahu, vanilijev sladkor in kokosovo moko. Iz mase naredimo kroglice, ki naj ne bodo pretirano velike, postavimo jih v hladilnik ter se lotimo priprave mase za mafine.

Na štedilniku raztopimo maslo, sladkor ter čokolado. Penasto umešamo jajca in vanilij sladkor. Jajcem dodamo zmes masla, sladkorja in čokolade in postopoma vmešamo moko.

Modelčke za mafine postavimo v pekač in jih do polovice napolnimo z maso. V vsako izmed njih potisnemo po eno kokosovo kroglico in jih prekrijemo še z malo mase (pazite na količine, jaz sem pri prvi rundi malce pretiravala in so bili mafini gromozanski). Mafine pečemo pribižno 20 minut na 180 stopinj.

Jaz jih nisem z nobeno glazuro okrasila, ker nisem želela pokvariti čokoladno-kokosovega okusa. Kar slina se mi naredi v ustih, ko se spomnim kako dobri so bili.

DSCF4105

 

xoxo

Sladke Petke

sladke-petke.si

Število Komentarjev: 0

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja