Ocvrta akacija

Veliko ljudi se ne zaveda, da iz cvetoče in dišeče akacije lahko naredimo okusno cvrtje. Mi doma to imenujemo “krapiči”.

Mama pripravlja tole odkar pomnim in spominjam se otroštva, ko smo z radovednimi pogledi vsak dan preverjali ali je že zacvetela. Takoj, ko akacija zacveti jo je potrebno izkoristiti, saj je njena slaba stran, da zelo hitro odcveti.

Čez vikend sva na hitro skočila na Štajersko, saj mi je mama sporočila, da je zraven akacije zacvetel tudi bezeg. Letos sem se namreč odločila, da izkoristim plodove, ki nam jih ponuja narava. Do sedaj sem se izkazala. 🙂

Ker akacija raste visoko se je moj oče odločil, da kar podre drevo. Tako sva z Rokom celo sobotno jutro nabirala akacijo, za celotno vas in vse sorodnike. Nisva hotela da gre v nič. 🙂 Tudi drevo ne bo šlo, saj ga bomo uporabili za kurjavo.

Mama bo akacijo pospravila tudi v zamrzovalnik, bi lahko rekla, da se strinja z Jamie Oliverjem, ki pravi, da je zamrzovalnik naš najboljši prijatelj. 🙂

Masa za ocvrto akacijo je popolnoma enaka kot za palačinke, le da mora biti gostejša. V maso dodamo cvetove lahko s stebli ali brez. V vročo olje dodamo žlico mase ter cvremo tako dolgo, da krapiči postanejo zlato rjavi.

Raziskovala sem kaj vse se lahko iz akacije pripravi, ampak nisem zasledila skoraj ničesar razen že poznane ocvrte akacije. Sem prepričana, da iz nje lahko pripravimo še marsikaj okusnega, nekaj vas čaka že v moji naslednji objavi. 🙂

akacijevi_krapi-1

akacijevi_krapi-2

akacijevi_krapi-4

akacijevi_krapi-3

sladke-petke.si

Število Komentarjev: 0

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja