Omleta z mocarelo

Prazniki so mimo in čas je, da se začnemo zdravo prehranjevati. December je vedno čas, ko si lahko damo duška, saj se mize šibijo pod dobrotami. Kamorkoli gremo vsepovsod nas posiljujejo s hrano. Besedo piškot sem začasno izbrisala iz svojega besednjaka. 🙂

Danes je moj DAN D, sreda 3.1., ko se za tri tedne odpovedujem vsem sladkorjem in hidratom. Na jedilnik prihaja meso, zelenjava, oreščki in ribe. Vem, da bodo prvi dnevi naporni, da bom tečna kot sam hudič, ampak jaz to zmorem. 🙂

V tem času lahko na blogu pričakujete malce drugačno vsebino kot ste je bili vajeni v decembru (beri: sladice in še sladice), predstavil se bo nekdo, ki sicer v vsaki objavi poskrbi za vaše oči, ampak je popolnoma neviden in seveda prihaja tudi kakšen “bolj” zdrav predlog za obrok.

Začnimo pri zajtrku, ki je najpomembnejši obrok dneva. Kolikor poznam, večina ne zajtrkuje oziroma si zgolj kupi kakšen rogljiček na poti v službo. Slaba, slaba navada. 🙂

Sreča, da je novo leto, ki nam ponuja spremembo življenja in dobre omlete za zajtrk. 🙂

Potrebujemo:

3-4 paradižnike (opcijsko, saj jih lahko izpustite in pripravite samo omleto).

šopek sveže bazilike/koriandra

1 svež čili

krogla mocarele iz slanice

4 jajca

olivno olje, maslo

Prvič sem delala omleto sama, saj navadno za to poskrbi moj mož. Ampak glede na to, da bom jaz jedla skoraj vsak božji dan, je prav da to disciplino osvojim tudi sama. Moja prva omleta zgleda sicer kot zmazek na polju paradižnikov, ampak okusna pa je bila. 🙂

Jajca ubijemo v skledo ter jih posolimo in popramo.

Dobro jih stepemo z vilicami.

Kepo mocarele natrgamo na koške.

Šop bazilike damo skupaj z malce olivnega olja, soli in popra v možnjar ter speštamo.

Paradižnike narežemo na kolesca ter jih položimo na servirni krožnik, pokapljamo z olivnim oljem ter posolimo in popramo.

Na ponev damo malce olivnega olja ter masla ter počakamo, da se maslo stopi.

V vročo ponev vlijemo jajca ter ponev nagnemo na vse strani, da se jajca razlijejo po celotni ponvi. Kot da bi delali palačinke. 🙂

Ko je omleta na spodnji strani pečena na sredino dodamo koščke mocarele ter pokapljamo z bazilikinim oljem.

S pomočjo kuhinjske lopatke od ponve ločimo robove omlete, potem levi ter desni del prepognemo, da mocarelo, ki se nahaja na sredini pokrijemo.

Omleto prestavimo iz ponve na krožnik, katere smo prekrili z narezanimi paradižniki ter okrasimo s svežo baziliko ali koriandrom in svežim čilijem.

Pa dober tek in ne pozabite na zajtrk. KK

 

sladke-petke.si