Otok Kreta Greece drugi del

V prvem delu objave o najinem oddihu na otoku Kreti v Grčiji je bilo obljubljeno, da bo hrana zasedla posebno objavo. Definitivno si jo tudi zasluži. 🙂 Če bi rekla, da je bila dobra, bi naredila veliko krivico vsem grškim kuharjem. Bila je noro okusna. Vse od klasične hrane kot so pica in hamburger do grških specialitet.

Ker sva letela iz mariborskga letališča, sva ure pred poletom izkoristila za obisk centra mesta in lakoto potešila v La Pizzeria na Gosposki ulici. In doživela košček Italije kar na slovenskih tleh. Pico, ki sva si jo privoščila moram pohvaliti, predvsem testo, ki je bilo tanko. Sem namreč oboževalka tankega in hrustljavega testa. Roku je bilo najbolj všeč, da se pica reže s škarjami. 🙂 Priporočam obisk La Pizzerie, v kolikor vas zanese v Maribor.

 

IMG_5394

La Pizzeria, Maribor

 

Obljuba dana sami sebi je bila, da se na dopustu ne bom ničemur odrekala. Za vse tiste, ki še ne veste sem v začetku leta konkretno spremenila prehranjevalne navade. Dopust nikakor ni takšen trenutek, da se držiš nazaj. 🙂

Na moji listi želja kaj vse želim poskusiti, so bili na vrhu špageti z morskimi sadeži. Kar slina se mi je nabrala v ustih, ko se spomnim kako okusni so bili. 🙂

 

Špageti z morskimi sadeži, Beachcomber

Špageti z morskimi sadeži, Beachcomber

 

Naslednje kar sem si prav tako zelooo želela so bile školjke. 🙂 Moram priznati, da školjk v preteklosti nisem marala, sedaj so na moji listi top hrane. 🙂 Kot Polika, no dobro ni glih dobra primerjava. 🙂

 

Školjke, v restavraciji, v katero sva šla, ker je bila na vhodu blodinka :)

Školjke, v restavraciji, v katero sva šla, ker je bila na vhodu blondinka 🙂

 

Vsekakor sva si privoščila še nekaj njihovih specialitet kot so grška solata, jagenjček, zajčja obara, sladico po imenu kadafi.

Kakšno jed bom naredila tudi doma, saj sem svojo shrambo dobro založila z njihovimi mešancami začimb.

 

14060039_10208117302423836_1256575476_o

Jagenjček pripravljen v pečici

 

Nikakor ne smem pozabiti pojedine z ribjo ploščo v restavraciji Kostas, kjer so bili natakarji odštekano nori, pravi sproščeni in prijazni Grki.

 

13950571_10208040985995973_933374664_o

Ribja plošča v Kostas

 

Omeniti moram eno prigodo po prihodu domov, ki me še danes nasmeji. 🙂 Ni v moji navadi, da na potovanjih zgodaj vstajam, ampak tokrat sem se potrudila, saj sem želela minimalno trikrat iti na jutranji tek, ki na dopustu ob morju predstavlja posebno doživetje. Seveda, če tokrat odmislim tistih 30 stopinj. 🙂 Rok se je odločil, da ne bo pretiraval s hrano (jaz tega nisem upoštevala niti malo), da se ne zredi preveč. Po prihodu domov sva se takoj zvagala, kot dva norca in najbolj smešno šele pride. Jaz sem se poredila za 0,8kg, Rok za cele štiri kilograme. 🙂 Bošček pa tako se je odrekal vsemu. Vesela sem pa, da me je spremljal na jutranjih tekih.

 

Jagenjčkove zarebrnice

Jagenjčkove zarebrnice

 

V kolikor se odločite obiskati otok Kreto ali katerikoli drug Grški otok nikakor ne vzamite all inclusive, saj boste tako prikrajšani za veliko gurmansko izkušnjo, ki jo nudijo restavracije v Grčiji.

Na koncu objave sledi še dobra novica in napoved, da to ni zadnja objava povezana z Grčijo. Namreč v parih dnevih bom na blogu objavila dva recepta povezana z Grčijo, sadne košarice z grškim jogurtom (njamiii) ter sladko pito s feta sirom (zelo zanimivo). A se veselite? 🙂

 

xoxo, Klavdija

 

 

 

sladke-petke.si