Palačinka iz pečice z jabolki

Palačinka iz pečice je sladica, ki jo morate nujno poskusiti pripraviti. Verjemite ne potrebujete nobenih ekstra kuharskih sposobnosti, le navodilom zapisanim spodaj sledite in verjemite mi, da vam bo uspela.

Prihranila vam bo kar nekaj časa, saj namesto, da stojite pred štedilnikom in obračate palačinke, tukaj večino dela opravi pečica. In ko jo vzamete iz pečice doživite tisti vau efekt, saj palačinka med peko naraste in se ob robovih prečudovito zapeče.

Palačinko iz pečice pripravim v vseh letnih časih, tokratna je bila jesensko obarvana, z dodatkom jabolka in začimb kot so cimet, ingver in klinčki. Med peko palačinke se je po stanovanju bohotil vonj, ki je spominjal na prihajajoče praznike in peko piškotov.

Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil.

Sestavine:

  • 3 jajca sobne temperature
  • 150ml mleka
  • 100g moke
  • ščepec soli
  • žlica sladkorja
  • ščepec cimeta, mletega ingverja in mletih klinčkov
  • 1 jabolko
  • 30g masla

Priprava:

Priporočam, da masa pred peko počiva najmanj pol ure, saj bo palačinka tako še bolj narastla in bo bolj puhasta. Za testo najprej razžvrkljamo jajca, nato dodamo mleko, moko, sol, sladkor in začimbe. Potrebno je, da maso dobro premešamo, da razbijemo vse grudice. V tem času ko testo počiva, olupimo jabolko (lahko uporabimo tudi neolupljena) in odstranimo peške ter jih narežemo na tanke krhlje, lahko tudi na kolobarje.

Pečico segrejemo na 220°C. V litoželezno ponev ali ponev primerno za peko v pečici dodamo maslo ter jo postavimo nazaj v segreto pečico, da se maslo stopi. Ponev nato previdno vzamemo iz pečice ter vanjo vlijemo maso in dodamo jabolka. Hitro potisnemo nazaj v ogreto pečico in pečemo od 20 do 25 minut.

Pred postrežbo potresemo s sladkorjem v prahu.

sladke-petke.si