Panna cotta s Sukrinom

V glavnem za vse tiste, ki še ne veste je Sukrin naravno sladilo, ne vsebuje ogljikovih hidratov in je priporočljivo za vse tiste, ki se izogibamo sladkorju. 🙂 Jaz v zadnjem času vnašam korenite spremembe v svoje življenje in velik napredek je, da ustvarim tudi kakšno bolj zdravo sladico. Tole je bilo pripravljeno za mojega zaročenca, ki se je začel izogibat sladkorju in sem mu želela polepšati deževen vikend. 

Panna cotta

Panna cotta s sukrinom

Sestavine:

  • 40 g sukrina
  • 500 ml sladke smetane
  • 100 ml mleka
  • vrečka lističev želatine

 

Priprava same panna cotte ni težka, saj zmešaš sestavine, vliješ v skodelice in potem daš za par ur v hladilnik. Lahko se zalomi, če na primer dobro ne prebereš recepta. No to se je meni v preteklosti zgodilo, ko sem namesto vrečke lističev prebrala en listič želatine. Po parih urah v hladilniku je bila panna cotta še vedno tekoča in meni niti malo jasno kaj sem naredila narobe. Do prešnjič, ko sem se ponovno odločila pripraviti panna cotto in recept prebrala v miru. 🙂

Sladko smetano, mleko ter sukrin kuhamo na zmernem ognju, in sicer toliko, da se sukrin oziroma v primeru, da boste uporabili kristalni sladkor, raztopi. Želatino namočimo za deset minut v vodi, jo ožamemo ter vmešamo v pripravljeno zmes. Tukaj bodite pozorni, da se želatina povsem razpusti. Modelčke splaknite z mrzlo vodo preden boste panna cotto prelili v njih. Za pripravo ni potrebnih nobenih posebnih modelčkov, v poštev pridejo navadni kozarci, posodice in tako naprej. Kozarčke pokrijemo s prozorno folijo, da preprečimo, da se na panna cotti naredi skorja.

Priporočljivo je, da ostane panna cotta v hladilniku dobri dve uri. Ali boste panna cotto prelili s čim, postregli zraven svežo sadje je odvisno od vas in vašega okusa. Jaz sem svojo prelila z gozdnimi sadeži, moj zaročenec se je odločil, da bo preliv preskočil.

DSCF3948

Panna cotta

Panna cotta s Sukrinom

Panna cotta s Sukrinom

 

Lep sladek pozdrav, Klavdija

sladke-petke.si