Pečen riž in piščanec

Recept, pri katerem bo večino dela opravila vaša pečica. Božansko kosilo ali pozna večerja, riž in piščanec pripravljen v pečici.

Sestavine:

  • 1 velika čebula
  • 3 rdeče koničaste paprike
  • skodelica riža
  • voda ali jušna osnova
  • 400g piščančjih peruti (zgornji del)
  • začimbe: sol, poper, sladka paprika, mleti česen
  • maslo in olivno olje

 

Čebulo olupimo in nasekljamo, papriko očistimo ter narežemo na manjše koščke. Piščančje meso operemo, osušimo in začinimo s soljo, poprom, papriko in mletim česnom. Na štedilnik pristavimo ognjevarno posodo in dodamo brizg olivnega olja. Na olju na hitro popečemo piščančje peruti, le toliko da dobijo barvo. Do uporabe jih odložimo v pokrito posodo.

V isto ponev, v kateri smo pekli peruti dodamo brizg olivnega olja in košček masla. Ko se maslo stopi dodamo nasekljano čebulo in jo popražimo toliko, da čebula postekleni. Primešamo papriko in pražimo pet minut.

V posodo stresemo skodelico riža. Ko tudi riž malce postekleni ponev vzamemo iz štedilnika in vanjo dodamo jušno osnovo ali vodo (v razmerju 1:3) in žlico paradižnikovega koncentrata. Po vrhu naložimo piščančja krilca, posodo pokrijemo z alu folijo in postavimo v segreto pečico na 200°C za trideset minut.

Vzamemo iz pečice, odstranimo folijo in postrežemo omamno dobro kosilo oz. večerjo.  Postrežemo s kozarčem odličnega vina. 🙂

sladke-petke.si