Pekoče perutničke

Jed za ljubitelje ekstra pekoče hrane. Moj mož je bil nad pekočimi perutničkami navdušen, edini komentar je bil, da lahko drugič spečem malo več perutničk. ❤️ Pekočnost prilagodite vašim željam, pri nas smo kar spicy. 🙂

Perutničk ne bomo cvrli, ampak jih bomo spekli v pečici. Skrita sestavine tukaj je pecilni prašek, ki nam bo pomagal, da bodo hrustljave brez cvrenja. Dodatno priporočilo je, da perutničke pečete na rešetki, saj se tako iz njih odceja odvečna maščoba, ki bi povzročila, da se koža perutničk zmehča. Sama sem se znašla na način, da sem na navaden pekač položila rešetko, ki jo imam sicer za hlajenje biskvita.

Pekoče perutničke postrežemo z omako iz gorgonzole, katere priprava je tudi zelo simple. ❤️

Na blogu lahko prav tako najdete podoben recept za  STICKY PERUTNIČKE.

Sestavine:

  • 400-500g piščančjih perutničk (zgornji deli)
  • sol, poper
  • 1 žlica moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • cca 100 ml čilijeve omake s česnom, Sriracha in po želji še ekstra pekoča omaka
  • za sirno omako: 2 žlici kisle smetane, žlica majoneze, kos gorgonzole in žlica limoninega soka
  • svež čili
  • mlada čebula

Priprava perutničk:

Perutničke operemo in obrišemo s papirnatimi brisačkami. Pomembno je, da iz njih odstranimo vso odvečno vlago. Začinimo jih s soljo in poprom. V posodi zmešamo moko in pecilni prašek ter vanju povaljamo perutničke. Polagamo jih na rešetko in med njimi pustimo dovolj prostora.

Pečico segrejemo na 220°C. Perutničke pečemo dobrih 40 minut, na polovici peke jih obrnemo, da bodo hrustljave in zapečene iz vseh strani.

Medtem pripravimo omaki. Sladko-pekoči čilijevi omaki s česnom dodamo 2 žlici Sriracha omake. Ker je bila najina omaka za možev okus še vedno preblaga, sva za dodaten “ogenj” dodala še zelo pekočo omako (pekočnost 10/10). Če bi stregla perutničke tistim, ki niso ljubitelji pekočega, bi bila bolj previdna z dodajanjem druge omake. V kolikor v trgovini ne najdete sladko-pekoče čilijeve omake s česnom, uporabite klasično čilijevo omako, ki ji po želji dodamo na drobno nasekljan česen in žličko medu.

Za pripravo omake iz gorgonzole enostavno dobro zmešamo vse sestavine skupaj, da se sir povsem razpusti. Do postrežbe jo hranimo v hladilniku. Odlična omaka tudi za burgerje, pomake,…

Ko so perutničke pečene (hrustljave in zlato rjave) jih vzamemo iz pečice ter jih še vroče preložimo v posodo s čilijevo omako. Dobro premešamo, da pekoča objame perutničke iz vseh strani.

Perutničke prestavimo v servirni krožnik in jih pred postrežko posujemo s svežim čilijem in mlado čebulo.

sladke-petke.si