Piščančja stegna v kremasti omaki s česnom in sušenimi paradižniki

Piščančja stegna v kremasti omaki, v kateri se skriva čebula, česen, sušeni paradižniki in sveža špinača. Enostavna, hitra in preprosta ideja za kosilo ali večerjo. Kot prilogo lahko postrežemo testenine, riž, pire krompir ali kos popečenega kruha.

Jed po želji pripravimo dan vnaprej in jo shranimo v hladilnik. Pred postrežbo segrejemo in dodamo 1dcl jušne osnove, da omako nekoliko oživimo in razredčimo.

Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil.

Sestavine:

  • 500g piščančjih stegen brez kože
  • sol, poper
  • olivno olje
  • 40g masla
  • 1 rjava čebula
  • 5 strokov česna
  • posušen timijan
  • pest sušenih paradižnikov
  • 200ml jušne osnove
  • 200ml smetane za kuhanje
  • 125g sveže špinače
  • 40g naribanega parmezana

Priprava:

Piščančja stegna očistimo in jih osušimo s papirnato brisačko. Začinimo jih s soljo in poprom. Na štedilnik pristavimo ponev in dodamo olivno olje. Ko se olje segreje iz obeh strani popečemo piščančja stegna. Preložimo jih na krožnik in pokrijemo s folijo.

V isto ponev, v kateri smo pekli piščanca dodamo olivno olje in maslo. Prepražimo nasekljano čebulo in česen. Dodamo sušen paradižnik, ki smo ga narezali na manjše koščke, po želji lahko pustimo cele in ga pražimo dve minuti, da sprosti svoje okuse. Na koncu prilijemo zelenjavno osnovo in kuhamo le toliko, da se omaka nekoliko zreducira.

Temperaturo zmanjšamo in dodamo smetano. Med občasnim mešanjem kuhamo par minut. Kremno omako začinimo s poprom. Dodamo svežo špinačo in kuhamo toliko časa, da špinača ovene. V ponev stresemo nariban parmezan in kuhamo dokler se sir ne stopi. Začinimo s soljo, v kolikor je potrebno.

Pečena piščančja stegna vrnemo v ponev in postrežemo z vam ljubo prilogo.

sladke-petke.si