Piščančji paprikaš

Po res dolgem času, sem za kosilo pripravila piščančji paprikaš in spomnila, da to jed od nekdaj obožujem.

Čeprav mojemu podmetu ne dodam moke (vem, da vas večina zgoščuje z moko, ampak v moji kuhinji se tega izogibamo😌), je moj paprikaš prav tako kremast. Zraven ponudimo kuhane testenine ali pire krompir.

Ali imate tudi sami jed, ki jo obožujete, ampak jo kar pozabite skuhati? 😝

Sestavine:

  • 1 večja čebula ali dve srednji
  • olivno olje in košček masla
  • 500g piščančjih stegen brez kosti in kože
  • 3 stroke česna
  • 2 veliki rdeči papriki
  • 6-8 češnjevih paradižnikov
  • 1 žlica paradižnikovega koncentrata
  • 1 žlička rdeče sladke paprike
  • ščepec dimljeme rdeče paprike
  • ščepec čilija
  • sol, poper
  • voda oz. zelenjavna jušna osnova
  • 2 žlici kisle smetane

 

Čebulo in česen olupimo in na drobno nasekljamo. Papriko in češnjev paradižnik operemo, očistimo in narežemo na koščke. Piščančja stegna operemo, dobro osušimo in narežemo na poljubne koščke.

Na ponev dodamo brizg olivnega olja in košček masla. Prepražimo čebulo, da se razpusti in postekleni. Dodamo na koščke narezan piščanec in ga popečemo z obeh strani. V ponev stresemo preostale sestavine (česen, papriko, paradižnik, nasekljan česen, sladko in dimljeno papriko, čili, koncentrat, sol, poper). Dobro premešamo in pražimo pet minut. Piščanca zalijemo z zelenjavno jušno osnovo oz. vodo in pokrito kuhamo 20 minut.

V posodico dodamo 2 žlici kisle smetane in brizg vode ter premešamo. Mešanico kisle smetane vlijemo k piščancu in kuhamo še pet minut, da se omaka zgosti.

Dober tek. 😍

sladke-petke.si