Piščanec s špinačo in smetano

Odlično in hitro pripravljeno kosilo ali večerja. Sem ljubiteljica piščančjega mesa, zato se največkrat znajde na mojem krožniku. 😀 V poletnih dnevih še posebno.

Sestavine:

  • 400g piščančjih medaljonov (uporabite lahko tudi prsa ali kaj podobnega)
  • sol, poper, origano
  • olivno olje in košček masla
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 rdeča paprika
  • 250ml smetane za kuhanje
  • 250ml jušne osnove
  • 50g naribanega parmezana
  • pest sveže špinače (cca. 50g)
  • po želji: kisla smetana

 

Piščančje meso operemo, osušimo in začinimo s soljo, poprom in ščepcom posušenega origana. Čebulo nasekljamo, papriko narezemo na manjše koščke. Stroka česna zdrobimo.

V večji ponvi segrejemo košček masla z dvema žlicama olivnega olja in iz vseh strani popečemo piščančje medaljončke. Približno 3-4 minute na vsaki strani, da lepo porjavijo. Piščanca damo na krožnik in do uporabe pokrijemo z alu folijo. V kozico dodamo brizg olivnega olja in nasekljano čebulo. Popražimo, da postekleni in dodamo zdrobljen česen. Vse skupaj dobro premešamo in dodamo narezano rdečo papriko.

Počasi dodajamo jušno osnovo in smetano ter nariban  parmezan. Premešamo, da se sestavine lepo spojijo in bo naša omaka gladka.

V posodo dodamo piščanča in kuhamo 4-5 minut. Nikakor se piščanec ne sme predolgo kuhati, da ne postane suh. Smo se že naučili, da nihče ne mara suhega piščanca. 😀

Zadnji par minut kuhanja primešamo svežo špinačo. Na začetu sem mislila, da bo tole napaka, ampak ker špinače nisem razkuhala, je dodala novo strukturo moji jedi. In barve. 😉

Zraven postrežemo kuhan riž ali pire krompir oziroma odličen kos kruha. Pred postrežbo po želji dodamo še kislo smetano.

Dober tek. 😀

sladke-petke.si