Piščanec v paradižnikovi omaki

Par dni nazaj sem objavila recept za omako iz pečenih paradižnikov, recept najdete TUKAJ.. V tokratni objavi z vami delim predlog kako to omako uporabiti pri pripravi kosila ali večerja. Nastali so okusni piščančji fileji v omaki iz pečenih paradižnikov. TOP. 🙂

Sestavine:

  • 400g piščančjih filejev
  • 1x srednja velika čebula
  • 500ml paradižnikove omake
  • sol, poper
  • olivo olje
  • sveža bazilika

Piščančje prsi operemo in osušimo s papirnatimi brisačkami. Na obeh straneh jih začinimo s soljo in poprom. V ponev vlijemo olivno olje in popečemo prsa na obeh straneh, da dobijo lepo rjavo barvo. Pečemo dobrih 10 minut, nikakor jih ne smemo prepeči. Piščančje prsi odstranimo iz ponve in jih položimo na krožnik ter pokrijemo z alu folijo.

V isto ponev, v kateri smo pekli prsi, dodamo na drobno nasekljano čebulo in pražimo, da se čebula zmehča. Prilijemo paradižnikovo omako (omake mora biti toliko, da bodo prsa v celoti pokrita), začinimo s soljo in poprom in počasi segrevamo paradižnikovo omako. V kolikor želimo bolj kremasto paradižnikovo omako vmešamo 50ml smetane. V ponev dodamo pečene piščančje prsi in kuhamo dve minuti.

Pred postrežbo po želji okrasimo s svežimi listi bazilike. Postrežemo s pire krompirjem, rižem ali testeninami.

sladke-petke.si