Piškoti iz jabolčnih krhljev

Kadarkoli v zadnjih dnevih odprem facebook ali katero drugo družbeno omrežje vidim vsepovsod piškote. Vem, da se za Božič vse vrti okrog doma narejenih piškotov, katera gospodinja jih bo naredila več ter od katere bodo okusnejši. Letos se nekako peke piškotov šele lotevam in tudi letos grem iz svojih okvirjev in bom preiskusila kar nekaj novih receptov.

Spodnji recept mi je všeč, ker je preprost in še testo lahko pripravimo v multipraktiku. Vonjave ob peki teh piškotov so me ponesle v otroštvo, ko je mama jabolka sušila v pečici štedilnika na drva.

Sestavine:

100 g jabolčnih krhljev

200 g moke

1/2 žličke pecilnega praška

100 g masla

100 g rjavega sladkorja

1 jajce

ščepec soli

Pečico segrejemo na 200 stopinj.

V multipraktiku najprej zmeljemo jabolčne krhlje.

Ko so drobno sesekljani dodamo moko, pecilni prašek, sladkor ter na koščke narezano maslo in ščepec soli.

Vse skupaj zmeljemo, da dobimo drobne drobtine.

Od zmesi odstranimo dve žlici, katere bomo potrebovali na koncu.

V preostalo mase vmešamo eno jajce, da dobimo enotno zmes.

Iz mase oblikujemo manjše kroglice, katere polagamo na pekač obložen s peki papirjem.

Iz mase dobimo cca. 20 kroglic.

Vrh vsake kroglice rahlo pritisnemo navzdol s pomočjo dveh prstov.

Vrh piškotov potresemo z maso, ki smo jo prej dali na stran.

Piškote pečemo med 8 in 10 minutami, dokler ne postanejo rahlo zlati.

Počakamo, da se ohladijo in že se lahko sladkamo. 🙂

sladke-petke.si