Piškoti z dvema vrstama čokolade

Moji prvi decembrski piškoti. Priznam, da sem z letošnjo decembrsko peko kar odlašala, saj nisem hotela, da bi mi peka, še pred prazniki prišla preko glave. Kot prve sem spekla kakavove piškote z dvema vrstama čokolade. Odlično se priležejo naši jutranji kavi ali čaju ob gledanju božičnih filmov. So tiste vrste piškotov, zaradi katerih z  veseljem prste pomočimo v kavo oz. čaj. 🙂

Sestavine za pripravo piškotov:

  • 30g masla sobne temperature
  • 100g rjavega sladkorja
  • 1 žlička vanilijeve esence
  • 3 jajca
  • 180g moke
  • 1/2 pecilnega praška
  • ščepec cimeta
  • 40g kakava
  • 120g čokolade (60g mlečne in 60g temne čokolade)

Z električnim mešalnikom stepemo maslo, sladkor in vanilijevo esenco. Mešamo toliko časa, da se sestavine povežejo. Dodamo jajca, eno po eno. Jajčni zmesi primešamo presejane suhe sestavine (moko, pecilni prašek, cimet in kakav). Obe vrsti čokolade nasekljamo in ju vmešamo v maso. Maso preložimo na prozorno folijo, jo zavijemo in shranimo v hladilnik za eno uro.

Pečico segrejemo na 180°C in pekač obložimo s peki papirjem. Piškotno maso razdelimo na dva dela in iz vsakega dela oblikujemo podolgovato štruco. Ker je testo precej lepljivo pred oblikovanjem roke namočimo v vodo. Štruci položimo na pekač, ju potrosimo z mletimi mandlji in pekač položimo v ogreto pečico za dvajset minut.

Piškote vzamemo iz pečice in počakamo dobre pol ure, da se nekoliko ohladijo. Potem jih razrežemo na rezine in ponovno položimo v pečico ogreto na 160°C. Pečemo petnajst minut, jih obrnemo in pečemo še na drugi strani petnajst minut.

 

sladke-petke.si