Porova juha za mrzle dni

Mrzle dni obožujem samo iz enega razloga in to so čorbe, mineštre, juhe, golaži, katerih si poleti nihče ne želi na svojem krožniku.

Čeprav tradicije, in to je nedeljska goveja župa, nikakor ne mislim zamenjati, mi tu pa tam zapaše kakšna dobra juhca. 🙂 Takšna, ki se pripravi hitreje kot goveja juha. 🙂

Obožujem bučno juho. Kako jo pripravim najdete tukaj, vendar se pri pripravi juhic nikoli ne omejim in poskušam pripraviti vedno kakšno novo. Nisem pa še ugotovila, katera je moja najljubša juha. 🙂 Kolebam med grahovo ter bučno. 🙂 Me je očarala tudi gospa Por. 🙂

Sestavine za porovo juho:

500 g pora

sol ter poper

peteršilj

olivno olje

2 šalotki

jušna osnova

Por očistimo, operemo ter narežemo na kolobarje.

Šalotko ter peteršilj nasekljamo na drobno.

V ponev dodamo par kapljic olivnega olja, šalotko, peteršilj ter por. Začinimo s soljo ter poprom in pražimo na nizki temperaturi dobrih 10 minut.

Po desetih minutah dodamo zelenjavno jušno osnovo ter zavremo. Znižamo temperaturo ter kuhamo še približno deset do petnajst minut.

Juho odstavimo ter s paličnim mešalnikom/blenderjem zmiksamo. V kolikor želite ekstra gladko juho jo spustite skozi cedilo.

Juho lahko postrežemo ali z jušnimi kockami, popečenimi kruhki, parmezanom, kislo smetano.

Pa dober tek. 🙂

sladke-petke.si