Potičke malo drugače

Priznam, da nisem ljubiteljica orehove potice, po kateri diši iz vsakega doma ob velikonočnih praznikih. Iz omenjenega razloga sem se letos odločila narediti netradicionalne potičke, ki ne bodo vsebovale sestavin kot so rozine, orehi, mak, lešniki. Kmalu prihajajo pomladne temperature, čas ko si bomo zaželeli osvežilne sladice. In ko pomislim na toplejše dni se spomnim na jagodičje, zadnje čase imam najraje maline (okus se očitno spreminja, saj so bila zadnja leta jagode moj najljubši sadež).
Potičke z gozdnimi sadeži

Potičke z gozdnimi sadeži

 

Seveda morajo velikonočne potičke izgledati podobne “velikonočni dami orehovki” in ker sem pred parimi tedni v Lidlu kupila silikonski pekač, je bil pravi čas, da ga preiskusim.

Sestavine za potičke:
2 lončka jogurta
4 lončke moke
2 lončka sladkorja
1 lonček olja
2x pecilni prašek
4 jajca
malo ruma
sadje (uporabite lahko katerokoli sadje)

Vse zgoraj navedene sestavine razen sadja dobro zmešamo. Seveda lahko za pripravo uporabite kakršnikoli pekač, na koncu koncev je važen okus in ne izgled. Dobra dva tedna nazaj sem spekla to pecivo v tortnem modelu in je bilo enako okusno, seveda je bil čas peke daljši kot pri potičkah.

Najprej do polovice napolnite pekač z maso ter v vsakega dodajte par zamrznjenih malin in napolnite do konca.

Pečemo na 175 stopinjah dobrih 15 minut. Počakamo par minut, da se malce ohladijo in jih vzamemo iz pekača (tega nisem naredila sama, ker bi jih uničila, ampak mi je pomagal bodoči mož, ki je bil zelo vesel, da je lahko pomagal, saj je imel vsaj par minut mira pred tastovimi “nesmešnimi” vici).

Vseh malin nisem porabila za potičke, ampak sem pripravila malinino polivko. Moja družina je bila nad potičkami navdušena, predvsem jih je očarala njihova oblika. Sestra jih je poskusila še v kombinaciji s sladoledom, NJAMI. 🙂

Potičke z gozdnimi sadeži

Potičke z gozdnimi sadeži

Potičke z gozdnimi sadeži

Potičke z gozdnimi sadeži

 

sladke-petke.si