Potičke malo drugače

Priznam, da nisem ljubiteljica orehove potice, po kateri diši iz vsakega doma ob velikonočnih praznikih.  Predvsem iz omenjenega razloga sem se letos odločila narediti netradicionalne potičke, ki ne bodo vsebovale sestavin kot so rozine, orehi, mak, lešniki. Kmalu prihajajo pomaldne temperature, čas ko si bomo zaželeli osvežilne sladice. In ko pomislim na toplejše dni se spomnim na jagodičje, zadnje čase imam najraje maline (okus se očitno spreminja, saj so bila zadnja leta jagode moj najljubši sadež).
Potičke z gozdnimi sadeži

Potičke z gozdnimi sadeži

 
Seveda morajo velikonočne potičke izgledati podobne “velikonočni dami orehovki” in ker sem pred parimi tedni v Lidlu kupila silikonski pekač, je bil pravi čas, da ga preiskusim.
Sestavine za potičke:
– 2 lončka jogurta
– 4 lončke moke
– 2 lončka sladkorja
– 1 lonček olja
– 2x pecilni prašek
– 4 jajca
– malo ruma
– sadje (uporabite lahko katerokoli sadje)
Vse zgoraj navedene sestavine razen sadja dobro zmešamo z mešalnikom ali na roke. Jaz predhodno pekača nisem namastila, saj sem uporabljala silikonskega, iz katerega zelo lahko dobimo sladice, se ni potrebno kaj preveč naprezati.
Seveda lahko za pripravo uporabite kakršnikoli pekač, na koncu koncev je važen okus in ne izgled. Dobra dva tedna nazaj sem spekla to pecivo v tortnem modelu in je bilo enako okusno, seveda je bil čas peke daljši kot pri potičkah.
Najprej sem do polovice napolnila pekač z maso ter v vsakega dodala par zamrznjenih malin ter do konca napolnila pekač.
Pekla sem na 175 stopinjah dobrih 15 minut, odvisno je seveda od pečice. Počakala par minut, da so se malce ohladile ter jih vzela iz pekača (tega nisem naredila sama, ker bi jih uničila, ampak mi je pomagal bodoči mož, ki je bil zelo vesel, da je lahko pomagal, saj je imel vsaj par minut mira pred tastovimi “nesmešnimi” vici).
Vseh malin nisem porabila za potičke, ampak sem drug dan segrela maline ter par žlic sladkorja, ki so še dodatno obogatile potičke. Moja družina je bila nad potičkami navdušena, predvsem jih je očarala njihova oblika. Sestra jih je poskusila še v kombinaciji s sladoledom, vsekakor kombinacija, ki jo je vredno poskusiti.
Sladke Petke
Potičke z gozdnimi sadeži

Potičke z gozdnimi sadeži

Potičke z gozdnimi sadeži

Potičke z gozdnimi sadeži

 

sladke-petke.si

Število Komentarjev: 0

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja