Prvi semifreddo letos

Vikend, zunaj oblačno vreme in povrhu vsega še moja žalost, saj se nisem mogla udeležiti Wings for life zaradi poškodbe kolena. Če se bom morala posloviti od teka bom zelo žalostna, saj enostavno rada tečem, ker se počutim svobodno, znebim se vse prtljage preteklega dne, pri tem sem v odlični formi ter še bi se najdel kakšen razlog zakaj sem nad tekom navdušena. Ampak za vsakim dežjem posije sonce, zato verjamem, da je pred mano še veliko kilometrov. 

In svojo žalost sem se odločila utopiti v peki oziroma v pripravi nečesa kar me bo spravilo v boljšo, bolj optimistično voljo. Sledila je priprava semifredda in še nečesa kar bo objavljeno v roku par dni. 🙂

Italijanska sladica semifreddo (zmrzlina) spominja na sladoled, njegova priprava je veliko bolj preprosta, prav tako za njegovo pripravo ne rabite aparata za sladoled. Sam okus semifredda  z lahkoto prilagodite vašim željam, od čokoladnega vse do sadnega okusa. 

 

 

Loacker_semifreddo-5

Loacker_semifreddo-7

 

Prvič sem pripravila semifreddo po receptu Jamie Oliverja, že lep čas nazaj. V kolikor objave še niste prebrali najdete recept na blogu.

Tokrat se nisem želela ponavljati, vedela sem le, da želim čokoladen okus. The secret ingredient is always a chocolate.:) Skrbno sem morala paziti na količino pripravljenega semifredda, da nisem naredila celega vedra (kot ponavadi). 🙂

Sestavine za tokratni semifreddo so  (za štiri normalno sladkosnede osebe):

  • 50 g čokolade (vsaj 70% kakavovih delcev)
  • Loacker napolitanke
  • šilce ruma (jaz sem dodala dva, saj sem iz Štajerske 🙂 )
  • 2 jajca
  • 25 g sladkorja v prahu (če ste zelo sladkosnedi dodajte več sladkorja)
  • 250 ml sladke smetane

 

Čokolado nad vodno kopeljo stopimo.

Loacker napolitanke narežemo na koščke.

Jajca ločimo na beljake ter rumenjake. Rumenjake s sladkorjem penasto stepemo. Iz beljakov naredimo sneg ter sladko smetano stepemo.

Ko sem tole prebrala sem se kar zmrazila, saj sem se spomnila koliko posode sem umazala pri pripravi semifredda. 🙂

V rumenjake najprej vmešamo sneg ter potem sladko smetano. Na koncu v semifreddo dodamo stopljeno čokolado ter na koščke narezane Loacker napolitanke.

Maso prelijemo v posodo ter damo v zamrzovalnik za par ur, saj je potrebno, da se semifreddo strdi.

Prečudovite lončke za sladoled sem kupila v trgovini 1001dar (povezava do lončkov), z njimi nadvse zadovoljna, saj bodo za poletne sladice več kot priročni. Tudi sladice si želijo biti postrežene v lepih lončkih, tako kot si mi želimo obleči našo najljubšo poletno oblekco. 🙂

Komaj čakam poletje, do takrat pa spremljajte Sladke Petke, moj svet, v katerem vedno urejena Klavdija peče in kuha. Rok pa s svojimi fotoaparati poskrbi, da vse zgleda TOP. 🙂 Ja, to je najin mali svet, v katerem zelo uživava. 🙂

Pozdravček, Klavdija

 

Loacker_semifreddo-1

Loacker_semifreddo-4

Loacker_semifreddo-8

Loacker_semifreddo-10

Loacker_semifreddo-12

Loacker_semifreddo-13

sladke-petke.si