Raffaello torta

Vedno je pravi čas za torto. Izrazito rada brskam po internetu za recepti in občudujem fotografije popolnih tort. To je moja motivacija, da tudi sama postanem prava specialistka za tortice. Tokrat sem se ponovno igrala z enim izmed mojih ljubših okusov, Raffaellom.

Sestavine za biskvit:

  • 3 jajca
  • 60g sladkorja
  • 1 zavitek vanilijevega sladkorja
  • 80g moke
  • ščepec pecilnega praška

 

Jajca in sladkorja skupaj z električnim mešalnikom stepamo dobrih deset do petnajst minut, da se masa podvoji. Potem z lopatico primešamo presejano moko s pecilnim praškom. Mešamo zelo rahlo in le toliko, da se sestavine povežejo.

Maso prelijemo v namaščen in s peki papirjem obložen pekač s premerom 20 cm. Pečemo 15 do 20 minut. Torta bo dobila lepo zlatorjavo barvo. Ko je torta pečena počakamo, da se nekoliko ohladi, nato odstranimo tortni obod. Bisvkit preložimo na rešetko, da se popolnoma ohladi.

Ko se biskvit ohladi, ga položimo na tortni podstavek. Okrog njega namestimo tortni obroč in acetatno folijo. 

Sestavine za kremo:

  •  500g maskarpone sira
  • 50g sladkorja v prahu
  • 300ml sladke smetane
  • 6-8 raffaelotov (če želite še več okusa dodajte 10-12)
  • za okrasitev: sveže maline

 

Z električnim mešalnikom zmešamo maskarpone in sladkor v prahu. Dodamo čvrsto stepeno sladko smetano in zdrobljene Raffaellote. Premešamo in kremo prelijemo preko ohlajenega biskvita. Torto shranimo v hladilnik najmanj za štiri ure, še bolje čez noč. Pred postrežbo odstranimo tortni obroč in acetatno folijo. Okrasimo s kokosom in svežimi malinami.

 

sladke-petke.si