Regratova omleta

Z omenjenim receptom nekako odpiram teden regrata. Prešnji vikend sem obiskala mojo Štajersko in se v Ljubljano vrnila z dvema polnima vrečama regrata.

Regrat na travniku je pokazal, da se pomlad približuje. Veselim se vseh pridelkov, ki nam jih bo narava podarila v prihajajočih mesecih. Kar vzhičena postanem in polna idej. 🙂

Nisem želela, da gre ves ta regrat vstran, vedela sem tudi, da ga s kuhanim jajcem ne bom mogla jesti vsak dan, zato sem se odločila, da ga uporabim v različnih jedeh. Prva jed, ki jo predstavljam je regratova omleta.

Omlete so okusne in hitro pripravljene jedi. Jaz jih obožujem, priznam da nisem specialistka v pripravi, Rokove so vedno bolj okusne. 🙂

Sestavine:

  • 2-3 jajca
  • sol in poper
  • olivno olje
  • košček masla
  • pest ribanega sira (malce ga prihranite za okrasitev)
  • pest regrata
  • šalotka

 

Na štedilnik položimo ponev, v katero dodamo brizg olivnega olja ter pest opranega regrata. Počakamo, da regrat oveni, ga odstranimo iz ponve ter damo na stran. V tem času na drobno nasekljamo šalotko. Jajca ubijemo v skledo ter posolimo in popramo. Dobro jih stepemo z vilicami.

Ponev ponovno pristavimo na štedilnik, dodamo olivno olje, košček masla ter šalotko, katero malce popražimo. Dodamo regrat, katerega smo predhodno nasekljali.

V ponev vlijemo jajčno zmes in ponev obračamo tako, da se jajčna zmes enakomerno razlije po dnu ponve. Ko se začne omleta krčiti jo potresemo s sirom. Z lopatko najprej previdno ločimo robove omlete, potem omleto prepognemo na polovico. Ko postane omleta na spodnji strani zapečena omleto odstranimo iz ponve. Potresemo jo s sirom, katerega smo prihranili.

Slike niso najboljše, težko je narediti dobro fotko, ko si lačen ter te iz krožnika gleda takšna lepotica. 🙂

omleta_regrat-1

omleta_regrat-2

sladke-petke.si