Regratovi rezanci z ognjenimi paradižniki

Omaka za testenine mora biti preprosta, vsebovati le par sestavin. Omenjeno bo moje vodilo pri pripravi omake za regratove rezance. 🙂

Omaka je bila  zaradi čilijevega olja, ki ga je Rok naredil sam, ekstremno pekoča. Za moj okus celo preveč, saj pekoče okuse šele osvajam.

Sestavine za eno porcijo:

  • regratovi rezanci
  • dve šalotki
  • pest češnjevih paradižnikov različne velikosti in barve
  • bazilika
  • sol, poper
  • čilijevo olje
  • maslo
  • parmezan

 

Na čilijevem ali olivnem olju na hitro popražimo nasekljani šalotki. Češnjeve paradižnike operemo ter razpolovimo. Uporabila sem raznobarvne češnjeve paradižnike, katere sem kupila v Lidlu. Z njimi sem zelo zadovoljna, saj dajo jedi veliko okusa in kontrasta.

Paradižnike pražimo dobrih deset minut, da vsa odvečna tekočina, ki so jo spustili paradižniki izpari. Solimo in popramo, po želji lahko dodamo tudi druge začimbe.

V vmesnem času skuhamo regratove rezance. Recept najdete tukaj. Glede na to, da so testenine domače je čas kuhanja precej krajši kot pri kupljenih. Ko so kuhane jih odcedimo, par žlic vode, v kateri so se kuhale testenine dodamo omaki.

Na koncu omaki dodamo košček masla, saj našo ognjeno omako naredi kremasto.

Omako prelijemo po testeninah, nanjo naribamo parmezan ter dodamo šopek bazilike ter brizg olivnega olja.

Voila, in kosilo je že na mizi. 🙂

Twist1_pekoči_paradižniki-3

Twist1_pekoči_paradižniki-4

Twist1_pekoči_paradižniki-5

Twist1_pekoči_paradižniki-6

Twist1_pekoči_paradižniki-7

Twist1_pekoči_paradižniki-10

Twist1_pekoči_paradižniki-12

Twist1_pekoči_paradižniki-13

Twist1_pekoči_paradižniki-14

Twist1_pekoči_paradižniki-15

Twist1_pekoči_paradižniki-16

sladke-petke.si

Število Komentarjev: 0