Ribezova marmelada

Letos mi kuhanje marmelad gre odlično od rok. V planu ribezove marmelade sicer nisem imela, ampak ker mi je prijateljica na dom dostavila celo vedro ribeza, mi kaj drugega niti ni preostalo. Bo pa ribezova marmelada prišla zelo prav pozimi, pri peki božičnih piškotov. 😍

Sestavine:

  • 1 kg ribeza
  • sok ene limone
  • želirni sladkor razmerje 2:1
  • 1 jabolko
  • paket svežih malin (125g)

Rdeči ribez očistimo, damo v lonec skupaj z malinami in naribanim jabolkom. Sadje potresemo s sladkorjem. Lonec pristavimo na štedilnik, zavremo in med nenehnim mešanjem kuhamo 15 minut. Po potrebi s površine sproti odstranjujemo pene. Nato pa dodamo sok ene limone. Kuhamo še dobro minuto, nato odstavimo in spasiramo s paličnim mešalnikom. Marmelado na koncu pretlačimo skozi gosto cedilo ali s pomočjo pasirke.

Vročo marmelado nadevamo v vroče kozarce. Kozarce zapremo, obrnemo s pokrovčkom navzdol in jih damo v pečico segreto na 100 stopinj za dobrih deset minut. Nato jih vzamemo ven, jih pravilno obrnemo in pokrijemo z odejo za par dni.

sladke-petke.si