Rikota rezine

Rikota mi je prirasla k srcu ob nedavnem obisku naše sosede, Italije. Čeprav sem jo vedno videla na policah trgovin, se nikoli ni znašla v moji nakupovalni košari. Od zdaj naprej sem velika ljubiteljica in kmalu z vami delim recept kako jo lahko naredite sami doma. Velik LIKE. 🙂

Sestavine za rikotine rezine brez moke:

  • 4 jajca
  • 500g rikote
  • 4 žlice sladkorja
  • 1 žlica vanilijeve arome
  • 4 žlice limončela
  • lupina ene limone

 

Postopek priprave:

Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pekač premera 20x20cm namastimo in obložimo s peki papirjem. V posodo dodamo rikoto in jo z električnim mešalnikom na hitro zmešamo.

Rikoti dodamo jajca, eno po eno. Poskrbite, da boste preden začnete dodajati naslednjo sestavino, z lopatico postrgali strani posode.

Jajčni zmesi dodamo sladkor, žlico po žlico. Nato dodamo limončelo in lupinico ene limone. V kolikor želite močnejši okus po limončelu, ga dodajte več kot je navedeno v recepturi.

Zmes prelijemo v pekač in pečemo 35 minut, dokler ne dobi zlate barve. Pred rezanjem je nujno potrebno, da se pecivo dodobra ohladi. Jaz sem ga čez noč pustila na hladnem in šele naslednji dan narezala na rezine.

Lep sladek pozdrav, Klavdija

sladke-petke.si