Rolada z božanskimi nadevi

Vsaka ženska ima rada mirno nedeljo, ko ji ni treba početi ničesar, ko je vse pospravljeno, oprano, zlikano. No tudi jaz sem imela v mislih takšno nedeljo, vse dokler si nisem zaželela nekaj sladkega in popolnoma uničila pospravljen izgled kuhinje. Že lep čas nisem pekla rolade, no če sem iskrena že dobro desetletje, predvsem iz razloga, ker mi je vedno pri zvijanju počila in je potem izgledala naravnost obupno. Zjutraj ob pitju kave sem malce prebrskala nasvete kako speči okusno rolado in se podala na pot polno presenečenj. 🙂 Vikend je zame izredno pomemben tudi iz razloga, ker čez teden ne jem sladkorja. Včeraj sem ga zaužila dovolj veliko mero za cel teden. 🙂

Rolada z maskarpone kremo in jagodami

Rolada z maskarpone kremo in jagodami

Sestavine za rolado:

  • 3 jajca
  • 110 g sladkorja v prahu
  • 110 g moke
  • polovica žličke pecilnega praška
  • 2 žlici toplega mleka

 

Jajca ločimo na rumenjake ter beljake. Rumenjake z električnim mešalnikom dobro zmiksamo, nato dodamo sladkor v prahu ter skupaj dobro zmešamo. Masi dodamo beljake (priporočljivo je, da dodamo enega po enega, jaz sem dodala najprej polovico beljakov ter čez kakšno minuto še drugo polovico). Pomembno je, da je masa res dobro zmešana šele nato dodamo toplo mleko ter postopoma dodajamo moko s pecilnim praškom. Masa mora biti gladka, šele nato lahko prenehate z mešanjem.

Maso prelijemo v pekač 23×32, kateri je dobro namaščen ter obložen s peki papirjem. Svetujem da peki papirja na robovih ne odrežete preveč, da boste pečeno rolado lahko enostavno spravili ven.

Pečemo na 200 stopinjah osem minut.

Medtem, ko se rolada peče si pripravimo na delovni površini peki papir, ki je potresen s sladkorjem v prahu (da se nam vroča rolada ne prilepi). Pekač s pečeno rolado obrnemo na pripravljen peki papir. Papir na katerem se je pekel pazljivo odstranimo, da ne poškodujemo rolade. S peki papirjem si pomagamo, da rolado zvijemo (upam, da vam ni počila). Odvijemo, ohladimo in namažemo z nam najljubšim nadevom. Eno sem namazala s spodnjim nadevom – verjetno sem omenila, da so jagode moj najljubši sadež. 🙂 Drugo rolado sem namazala z domačo slivovo marmelado.

Nadev:

  • tri žlice maskarpone
  • 1 žlica sladkorja v prahu
  • jagode

 

Maskarpone zmešamo s sladkorjem v prahu, lahko ga dodate tudi več kot 1 žlico, če imate radi zelo sladko, meni je ena žlica ustrezala. Jagode narežemo na tanke rezine. Rolado namažemo s kremo ter nanjo položimo jagode, vendar nikakor ne pretiravati z nadevom, da boste rolado lahko zavili.

Rolada z maskarpone kremo in jagodami

Rolada z maskarpone kremo in jagodami

Rolada z domačo slivovo marmelado

Rolada z domačo slivovo marmelado

Rolada z domačo slivovo marmelado

Rolada z domačo slivovo marmelado

Rolada z maskarpone kremo in jagodami

Rolada z maskarpone kremo in jagodami

sladke-petke.si