Rulada z limonino marmelado

Dišeča in puhasta rulada z rahlo kiselkasto in grenko limonino marmelado. Iskreno priporočam nakup, saj je zelo okusna in uporabna za navlažitev biskvitov tort, piškote, za na kruh,… Marmelado lahko seveda nadomestimo z limonino kremo, za katero recept lahko najdete v tej objavi.

Sestavine:

  • 4 jajca sobne temperature
  • 100g moke
  • 1/2 žličke pecilnega praška
  • 100g sladkorja
  • lupinica ene limone

Pečico segrejemo na 190°C. Pravokotni pekač premera 38×25cm (ali katerikoli drug pekač) namastimo in obložimo s peki papirjem.

Za pripravo rulade uporabimo električni mešalnik, saj mora biti zmes res puhasta in kremasta. S pomočjo električnega mešalnika stepamo jajca in sladkor deset minut. V jajčno zmes primešamo najprej presejano moko s pecilnim praškom in nato lupinico ene limone. Maso vlijemo v pekač in z lopatico poravnamo vrh rulade.

V segreti pečici pečemo 10-12 minut (odvisno od pečice).

Medtem, ko se rulada peče si pripravimo na delovni površini peki papir, ki ga izdatno potresemo s sladkorjem v prahu (da se nam vroča rulada ne prilepi). Pekač s pečeno rulado obrnemo na pripravljen peki papir. Papir na katerem se je pekla rulada pazljivo odstranimo. S peki papirjem si pomagamo, da rulado zvijemo. Zvito pustimo, da se ohladi.

Sestavine za nadev:

Rulado namažemo z limonino marmelado, nato po njej izdatno razmažemo še stepeno sladko smetano.

Pred serviranjem potrosimo s sladkorjem v prahu.

sladke-petke.si