Šarkelj z arašidovim maslom

Arašidovo maslo je sestavina, ki se jo vedno najde v moji shrambi. Najraje ga imam sicer na žlico, ampak se odlično odnese tudi v sladicah. S pripravo šarklja z arašidovim maslom sem se spogledovala že lep čas in ko sem potrebovala neko sladico zraven jutranje kave, je bil pravi trenutek. Za tiste, ki niste ljubitelji masla, imate na moji strani recept za šarkelj z nutello.

Sestavine za arašidov kolač:

  • 6 jajc
  • 9 žlic sladkorja
  • 1 vanili sladkor
  • 9 žlic moke
  • 1 pecilni prašek
  • 9 žlic olja
  • 9 žlic mleka
  • 1 zvrhana žlica arašidovega masla
  • pest zdrobljenih arašidov (opcijsko)

 

Jajca ločimo na rumenjake in beljake. Z električnim mešalnikom iz rumenjakov in polovice sladkorja stepemo penasto zmes. Iz beljakov in polovice sladkorja stepemo sneg. Jajčni zmesi počasi primešamo moko, pecilni prašek, olje in mleko. Ko se sestavine dobro povežejo, dodamo sneg.

Na koncu masi vmešamo žlico arašidovega masla. Maso prelijemo v dobro namaščen pekač za šarkelj. Pečemo 45min na 180°C. Vsekakor priporočam, da preden kolač vzamemo iz pečice preverimo z zobotrebcem ali je pečen.

Pred postrežbo posujemo z sladkorjem v prahu.

sladke-petke.si