Semifreddo by Jamie Oliver

Prvič sem naredila semifreddo po receptu Jamie Oliverja na silvestrsko večerjo. Namreč imela sem cel teden dopusta, katerega sem preživela v sosednji Avstriji. Za početi nisem imela ničesar drugega kot kuhanje, peka ter gledanje televizije in tukaj moram pohvaliti naše sosede, saj so televizijski kanali cel dan predvajali odlične recepte znanega kuharja Jamie Oliverja. Njegove sladice so res preproste, sestavine v večini dostopne tudi na naših policah. Ko sem gledala kako pripravlja semifreddo sem takoj dobila idejo kaj bo sladica, ki bo sledila božanski silvestrski večerji. Drugič sem recept preizkusila nedavno, ko sma na obisk dobila družino, ki je bila nadvse navdušena nad okusom, strukturo in preprostostjo priprave semifredda. Prvič, da se je zgodilo, da so vsi zahtevali recept. 🙂

Za pripravo sem uporabila sestavine:

  • 3 manjše Snickers čokoladice
  • 50 g čokolade (vsaj 70% kakavovih delcev)
  • 4 jajca
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 500 ml sladke smetane

 

Snickerse nasekljamo na drobne koščke. Na parni kopeli raztopimo čokolado ter 1/3 snickersa, preostali Snickers prihranimo za konec.

Ločimo jajca na rumenjake ter beljake. Rumenjakom dodamo sladkor v prahu ter dobro stepemo. V drugi posodimo stepemo sladko smetano. Iz beljakov naredimo trd sneg.

V rumenjakovo kremo najprej vmešamo sneg ter potem sladko smetano. Na koncu dodamo stopljeno čokolado s Snickersom. Vse skupaj dobro premešamo. Pripravimo posodo, v katero počasi vlijemo zmes. Vsake toliko se ustavimo ter dodamo na koščke narezani Snickers. Nekaj koščkov ga dodamo po vrhu zmesi.

V hladilniku pustimo vsaj dve uri, da se strdi.

Bližajo se topli dnevi in ker ima vsak otrok rad sladoled je omenjeni recept kot naročen in nujen, da se preizkusi.

Sladke Petke

 

 

 

sladke-petke.si