Sladica iz dveh sestavin

Mousse pripravljen iz dveh sestavin, saj za pripravo potrebujemo le sladko smetano in namaz. Uporabimo nam ljubi namaz oz. tistega, ki ga imamo v shrambi. Sama sem pri pripravi uporabila svoj najljubši namaz v tem trenutku, pistacijev namaz od Moje Čokolade, ki ga najdete na njihovi strani.

Sladkorja ne dodajamo, saj ga navadno vsi namazi že vsebujejo več kot dovolj. Pred postrežbo mousse okrasimo s sadnim pirejem (če uporabljamo čokoladne namaze priporočam maline, saj dodajo osvežilen element sladici in čokoladni mousse ne bo pretežek) ali svežim sadjem. Pistacija in malina sta idealni par. 🙂

Sestavine za mousse:

  • 600ml sladke smetane
  • 200g namaza
  • za okrasitev: maline in pistacije

Priprava:

V kolikor namaz, ki ga bomo uporabili ne bo tekoč, ga pred tem stopimo v mikrovalovni pečici. Sladko smetano vlijemo v posodo električnega mešalnika in začnemo s stepanjem. Preden sladka smetana postane čvrsta, vanjo vlijemo namaz in stepemo le še toliko, da se sestavini spojita. Mousse prelijemo v kozarčke in ga shranimo v hladilnik za dobro uro. Pred postrežbo okrasimo s sadjem in zdrobljenimi pistacijami.

 

sladke-petke.si