Sladka Petka kot gostiteljica

Odkar sma se preselila v večje stanovanje in imam v kuhinji več prostora za ustvarjanje zelo rada skuham kakšno večerjo pa naj bo za naju, za družino ali za prijatelje. Res je, da sem v zadnjih letih postala precej samozavestna v kuhinji tudi pri stvareh, ki jih prej nisem marala kot so na primer peka mesa. Sploh si nisem predstavljala, da bi spekla celega piščanca ali pečenko. Mogoče me malce hecajo še same količine, saj večino časa pripravim preveč vsega, ampak mislim da imam tole po mami, ki vedno pretirava.

 

Rada imam tematske večere, kjer se vsi trije hodi povezujejo oziroma imajo mogoče celo kakšno podobno sestavino. Držim se pravila, da mora biti sladica kraljica večera. 🙂 V prihajajočih mesecih planiram kar nekaj prijetnih vikend druženj, saj je nekako to edini čas, ko se utegnem res posvetiti pripravi hrane in celotnega ambienta. Pomemben nasvet: svoje goste morate poznati, da jim ne pripravite nekaj česar ne marajo. 🙂

Mene je zaročenec hotel na začetku najinega razmerja presenetiti s kuhanim pudingom, vendar je vanj dal rozine, katerih res ne maram. 🙂 Tako, da v kolikor pripravljate kakšno special jed se prej prepričajte kaj imajo gosti radi in kaj ne, da ne vložite truda v nekaj kar bo na koncu ostalo.

 

Pri organizaciji je potrebno posvetiti nekaj časa sami okrasitvi mize oziroma celotnega prostora. Najdemo veliko trgovin, katere ponujajo okraske za razne priložnosti, od rojstnih dni, baby shower, preprost piknik na vrtu, mehiška zabava… Jaz najraje obiščem ali http://www.smileconceptstore.si ali http://www.party.si, v katerih najdem kakšno stvar, ki polepša prostor ali mizo.

 

Poletje je vsekakor eden izmed letnih časov, ki ponuja obilo priložnosti za organizacijo zabav na prostem. Ni lepšega kot vreči na žar kakšne čevape, perutničke ali steak, narediti kakšen domači ledeni čaj, speči torto iz sezonskega sadja ali doma narejen sladoled.

 

Grilanje

Grilanje

Grilanje

Grilanje

Grilanje

Grilanje

Nedeljsko kosilo

Nedeljsko kosilo

 

Recept za odličen jagodni špricar:

Sestavine, ki jih potrebujemo za pripravo jagodnega špricarja so košarica jagod, ledene kocke, nekaj listov sveže mete ter steklenica gazirane mineralne vode. Namesto jagod lahko uporabite kakšno drugo jagodičje na primer maline, borovnice ali robide. Jagodičje v multipraktiku sesekljamo. Vrč napolnimo z ledenimi kockami in nekaj listi mete. Na vrč damo manjše cedilo in skozenj s pomočjo žlice v vrč pretlačimo jagodičje. Odstranimo, kar je ostalo ter vrč napolnimo z gazirano mineralno vodo. Seveda zelo preprosto jagodni špricer spremenimo v alkoholnega, če mu dodamo kakšen kozarec šampanjca. Ja, še en dokaz, da sem prava štajerka. 🙂

Jagodni špricar

Jagodni sok

 

Zakaj sem se odločila, da napišem omenjeni post? Predvsem, ker želim ljudi vzpodbuditi, da se več družijo. Mislim, da življenje prehitro mine in velikokrat zaradi stresa in preobremenjenosti pozabimo na prijatelje in družino in kako lepo in posebno je, ko se dobimo in brezksrbno poklepetamo. Nikar ne oklevajte, še je čas, da čez vikend pripravite druženje in pogostite ljudi, ki jih imate radi.

Lep poletni pozdrav, Klavdija

sladke-petke.si