Solata iz pečenih bučk in perutničke

Vsi smo komaj čakali, da bo na domačih vrtovih dozorela zelenjava. Na našem vrtu je vsako leto preveč bučk, zato jih poskušam pripraviti na različne načine, dodati v različne jedi. Največkrat in najraje jih spečem v pečici kot prilogo ali dodam v omako za testenine. Tokrat sem poskusila nekaj novega in iz njih pripravila toplo solato z dodatkom parmezana in pinjol. Dresing za solato iz limone in gorčice je dodal piko na i.

Zraven solate lahko postrežemo pečene piščančje perutničke ali katerokoli drugo meso ali ribo. Jaz sem zraven postregla pečene perutničke, katere so začinjene s soljo, poprom, sladko papriko in čilijevimi kosmiči.

Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil.

Sestavine:

  • 500g mešanih bučk
  • sol, poper, olivno olje
  • pinjole
  • parmezan
  • svež peteršilj in meta

Priprava bučk:

Bučke očistimo in jih narežemo na tanke kolobarje. Začinimo jih s soljo, poprom in olivnim oljem. Na štedilnik pristavimo žar ponev in na njej popečemo bučke. Pečene bučke polagamo na krožnik, dokler ne popečemo vseh.

Pripravimo preliv, za katerega potrebujemo sledeče sestavine:

  • 1 žlička dijonske gorčice
  • 1 žlička gorčice s semeni
  • sok manjše limone
  • 3 žlice olivnega olja
  • 1 žlica javorjevega sirupa

Vse sestavine za preliv dodamo v kozarec in dobro premešamo. V servirni krožnik oziroma posodo zložimo bučke, preko njih prelijemo polovico preliva ter dodamo parmezan, popečeno pest pinjol in nasekljan svež peteršilj in meto. Pred postrežbo solato premešamo in po želji dodamo preostanek  preliva.

sladke-petke.si