Solata s kokosovim piščancem

Pred prihodom decembra, se poskušam izogibati “slabi” prehrani, saj vem da bo december naporen, zato se na mojem jedilniku za večerjo ali kosilo velikokrat znajde solata. Ne solati ni samo neka pusta jed, s katero so nas silili v otroštvu, ampak je lahko zelo inovativna in barvita jed. Nedavno nazaj sem videla, da so kose piščanca povaljali v kokosu, namesto drobtin. Zdelo se mi je izredno zanimivo, zato sem tudi sama poskusila. Nad končnim izdelkom navdušena.

Sestavine:

  • zelena solata
  • rdeč radič
  • češnjevi paradižniki
  • mlada čebula
  • svež korenček
  • mini piščančji fileji
  • moka, jajca, kokos
  • začimbe: sol, poper, mleti čili

 

V solati uporabite zelenjavo, katero imate radi ali trenutno na voljo. Sama obožujem mešanico zelene solate, rdečega radiča, mlade čebule in češnjevih paradižnikov. Tokrat sem za bolj barvitost solate dodala še nariban svež korenček. #purelove

Pekač obložite s peki papirjem. Pečico segrejte na 200 stopinj. Mini piščančje fileje operite, osušite s papirnatimi brisačkami in začinite s soljo, poprom, mletim čilijem.

Moko, jajce in kokosovo moko položite v ločene skodelice. V jajca vedno vlijem malo mleka in jih posolim. Vsak kos piščanca povaljajte v moki. Potopite v jajce, na koncu še v kokosovo moko. Oblečene piščance polagajte na pripravljen pekač.

Piščanca sem pred peko poškropila z olivnim oljem. Pečemo 25-30 minut, dokler piščanec ne dobi zlatorjave barve.

Vzamemo iz pečice in pustimo deset minut, da se malce ohladi. V tem času se lotimo priprave polivke za solato. Lahko seveda uporabite klasično – olje, kis in sol ter poper.

Za preliv potrebujemo 1 žlico majoneze, 2 žlici jogurta, limonin sok, sol poper, mleti čili ali žlička čijijeve marmelade. Vse skupaj zmešamo in prelijemo preko solate. Poskusite in začinite po potrebi.

Na vrh solate narežemo na poljubno velike koščke ocvrtega piščanca. #nomnom

sladke-petke.si