Testenine s šparglji in piščancem

Pred “karanteno” sem v trgovini dobila prve šparglje. In ker obožujem šparglje s testeninami, je nastala okusna kremna paštica. Za dodaten okus sem dodala še piščančja prsa. V kolikor želimo popolnoma vegeterijansko jed, jih izpustimo.

Definitivno pa je moji paštici dala limona piko na i. Njami. 😍

Sestavine:

  • 300g piščančjih prsi
  • 2 stroka česna
  • olivno olje
  • sok polovice limone
  • 5-6 špargljev
  • 150ml smetane za kuhanje
  • 100ml zelenjavne jušne osnove
  • sol in poper
  • špageti
  • parmezan

Česen olupimo in nasekljamo. Piščanec operemo, osušimo in narežemo na manjše koščke. Začinimo ga s soljo in poprom.  Špargljem odstranimo olesenele dele in jih narežemo na kolobarje, glavice prerežemo po dolgem na pol. Na štedilnik pristavimo kozico z vodo za testenine.

V kozico vlijemo žlico olivnega olja in na njem iz obeh strani popečemo začinjenega piščanca. V ponev stresemo česen in pražimo minuto, nato prelijemo smetano in jušno osnovo. Počakamo, da omaka zavre in zmanjšamo temperaturo štedilnilnika. Dodamo šparglje ter sok limone. Kuhamo še pet minut. Odstavimo in preverimo ali je omaka dovolj začinjena.

Špagete ali katerekoli druge testenine skuhamo v rahlo osoljeni vodi. Ko so testenine kuhane jih odcedimo in primešamo omaki. Po želji dodamo par žlic vode, v kateri so se kuhale. Pred postrežbo naribamo parmezan.

sladke-petke.si