Testenine z jastogom ter koromačem

V okviru decembrskih objav sem pripravila, skuhala, poskusila toliko različnih sestavin, da NORO. Res ponosna sama nase ter na svojega moža, ki je moral vse to poskusiti. 🙂

Na mojem jedilniku se je znajdel tudi jastog. 🙂 Poskusila sem ga že, da bi se lotila priprave le-tega je bilo prvič. Verjetno niti do tega ne bi prišlo, če ne bi ob obisku Lidl-a zagledala teh lepih oranžnih zadevc v zamrzovalniku. Mislim, da za pripravo živega nimam jajc. 🙂 Pa tudi smilil bi se mi.

 

Sestavine:

1x koromač

200 g testenin (katerekoli)

1 svež čili

150 g češnjevih paradižnikov

meso enega jastoga

 

Kako očistimo jastoga si oglejte na you tubu, kjer najdete več videov s priročnimi nasveti.

Na štedilniku v loncu zavremo vodo s ščepcem soli, v kateri bomo skuhali testenine al dente.

Ko bodo testenine kuhane jih odcedimo, vendar prihranimo nekaj vode, v kateri smo kuhali testenine. Ta voda naredi namreč čudeže. 🙂

Koromaču odrežemo zelene dele, katere prikranimo za okrasitev.

Glavo koromača (beli del) sesekljamo na drobno.

Svež čili narežemo na kolobarje. V kolikor ne želimo, da bo jed preveč pekoča mu odstranimo semena.

Na štedilnik pristavimo ponev z malce olivnega olja ter dodamo sesekljan koromač.

Pokrito kuhamo dobrih 5 minut.

Nato dodamo čili ter kuhamo brez pokrovke par minut, da se koromač ter čili zmehčata.

Dodamo na polovičke narezan češnjev paradižnik ter vse skupaj pražimo dve minuti.

Naslednji korak je, da dodamo jastogovo meso.

Vse skupaj dobro premešamo ter dodamo kuhane testenine in malce vode, v kateri so se kuhale testenine.

Začinimo do popolnosti s soljo ter poprom, pokapljamo z olivnim oljem in okrasimo z zelenimi deli koromača.

In naša pojedina je pripravljena. 🙂

sladke-petke.si