Tiramisu cheesecake

PTiramisu je definitivno must sladica poletja. Pretežno hitro se pripravi in do postrežbe lahko v miru počiva v  hladilniku. Tokrat nisem pripravila klasičnega tiramisuja, ampak cheesecake z okusom tiramisuja. Sestavine se popolnoma enake kot pri tiramisuju le, da dodamo piškotno dno iz oreo piškotov.

Sestavine za piškotno dno:

  • 140g oreo piškotov
  • 60g masla

PNajprej se lotimo priprave piškotne podlage. Maslo stopimo na zmerni temperaturi. Piškote zdrobimo, ali v multipraktiku ali jih damo v vrečko in jih zdrobimo z valjarjem. Zdrobljenim piškotom dodamo stopljeno maslo. Tortni model premera 18cm premažemo s sončničnim oljem (nikoli z maslom). Piškotno testo pretresemo v tortni model, ga enakomerno porazdelimo po pekaču, potlačimo in shranimo v hladilnik za dobre pol ure. V tem času, ko se naše dno hladi se lotimo priprave kreme.

Sestavine za kremo:

  • 500g maskarponeja
  • 250g sladke smetane
  • 80g sladkorja v prahu
  • baby piškote (cca.5-6 piškotov) in skodelica instant kave

PSladko smetano stepemo. Maskarpone in sladkor v prahu damo v posodo in z električnim mešalnikom na hitro zmešamo. Maskarpone kremi primešamo sladko smetano.

PNa piškotno dno damo polovico maskarpone kreme. Na kremo položimo plast v kavo namočenih baby piškotov. Enako kot to počnemo, ko delamo tiramisu. Po piškotih razporedimo še drugo polovico maskarpone kreme. Vrh pogladimo. Postavimo v hladilnik za najmanj dve uri.

Pred postrežbo posujemo s kakavom in ostružku bele čokolade. 😍

sladke-petke.si