Torta Russa di Verona

V moji objavi ste lahko prebrali vse o mestu Veroni in njenih znamenitostih. V tej objavi vam zaupam recept za njihovo Torta Russa di Verona (v prevodu: Ruska torta).

Gre za tipično torto Verone in je sestavljena iz listnatega testa, biskvita iz amaretov in mandljev. V Veroni sem jo kupila v Pasticceria de Rossi. Njen izgled me ni prepričal, je pa me njen okus.

Sestavine:

  • zavoj listnatega testa
  • 150g mandljev
  • 150g amareti piškotov
  • 150g sladkorja
  • 15og moke
  • 150g masla
  • 3 jajca
  • 2 čajni žlički pecilnega praška
  • ščepec soli

 

  1. Razvaljajte listnato testo in z njim pokrijte pekač. Uporabila sem tortni pekač premera 20cm, katerega sem prej namazala z maslom in potrosila z moko. Seveda lahko uporabite tudi peki papir. Dokler boste pripravljali biskvit testo pospravite v hladilnik.
  2. V multipraktiku zmeljite piškote amaretti in mandlje.
  3. Jajca ločimo na beljake in rumenjake.
  4. Beljake s 50g sladkorja in ščepcem soli stepemo.
  5. V drugi posodi stepemo maslo, preostanek sladkorja (1oog) in rumenjake.
  6. Jajčni zmesi postopoma dodajamo zmlete mandlje in amaretije.
  7. Moko in pecilni prašek presejemo. Primešamo zmesi jajc, mandljev in amaretijev.
  8. Na koncu nežno vmešamo beljake.
  9. Iz hladilnika vzamemo listnato testo in vanj vlijemo maso.
  10. S konci listnatega testa prekrijemo maso.
  11. Pečemo na 160 stopinjah 50-60 minut.
  12. Ko bo torta pečena jo je potrebno popolnoma ohladiti, šele nato jo odstranimo iz modela.
  13. Pred serviranjem jo potrosimo s sladkorjem v prahu.

 

 

 

sladke-petke.si