Torta z mangom in malino

Na zadnje sem na blogu delila recept za tortico iz pistacij in malin. Tokrat delim recept za torto z nekoliko eksotično kombinacijo, manga in maline.

Krema je pripravljena iz jogurta z okusom manga, ki sem ga kupila v trgovini hofer. V notranjosti kreme se skriva malinin žele. Priznam, da me je kombinacija manga in maline prijetno presenetila, tortica je osvežilna in ni pretirano sladka. V kremo nisem dodajala nobenega sladkorja, sestavljena je iz sladke smetane in jogurta z okusom manga.

Na blogu prav tako najdete recept za mango tortico brez malin (recept).

Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil.

Sestavine:

  • 2 jajci
  • 70g sladkorja
  • 60g moke
  • 2 žlici rastlinskega olja

Priprava:

Pečico segrejemo na 170°C. Jajca in sladkor skupaj z električnim mešalnikom stepamo dobrih deset minut, da se masa podvoji. Z lopatico primešamo presejano moko in dodamo olje. Maso prelijemo v namaščen in s peki papirjem obložen pekač premera 20cm. Pečemo od petnajst do dvajset minut. Ko je biskvit pečen počakamo, da se na mreži ohladi.

Medtem, ko se biskvit peče pripravimo malinin žele, ki se mora pred sestavljanjem torte strditi.

Sestavine:

  • 2oog zamrnjenih malin
  • 2 žlici sladkorja
  • 1 žlica limoninega soka
  • 3 lističe želatine

Priprava:

Lističe želatine namakamo v mrzli vodi deset minut. V kozico stresemo maline in dodamo sladkor in limonin sok. Pristavimo na štedilnik in počakamo,  da se maline razpustijo. Nato dodamo ožete lističe želatine. Dno manjšega tortnega modla (model/posoda naj bo v premeru cca. 2cm manjši kot model, v katerem pečemo torto) obložimo s plastično folijo. V model vlijemo kremo in ga shranimo za najmanj eno uro v hladilnik.

Sestavine za kremo:

  • 2x 200g jogurta z okusom manga
  • 2x 100g sladke smetane
  • 2×3 lističe želatine

Kremo je potrebno narediti dvakrat, saj moramo počakati, da se prva plast nekoliko strdi preden nanjo lahko položimo malinin žele in šele nato prelijemo s preostankom kreme.

Obe kremi pripravimo na enak način. Lističe želatine namočimo v mrzlo vodo za deset minut. Sladko smetane stepemo. Želatino ožamemo in jo v kozici ali mikrovalovni pečici razpustimo. Stopljeni želatini primešamo dve žlici jogurta in premešamo, nato prelijemo v preostanek jogurta in zmešamo. Na koncu primešamo čvrsto stepeno sladko smetano.

Sestavljanje torte:

Na tortni podstavek položimo  biskvit in ga namočimo s toplim mlekom. Biskvit ovijemo v acetatno folijo in jo obdamo s tortnim obročem. Na biskvit vlijemo prvo plast jogurtove kreme. Kremo poravnamo in shranimo v hladilnik za pol ure, da se krema nekoliko strdi. Torto vzamemo iz hladilnika in na kremo položimo malinin žele. Preko prelijemo drugo plast jogurtove kreme. Torto shranimo v hladilnik za najmanj dve uri.

Sestavine za mangov preliv:

  • 200g zamrznjenega manga
  • 1 žlička sladkorja
  • 2 lističa želatine

Lističa želatine namočimo v mrzlo vodo za deset minut. Zamrznjen mango in sladkor stresemo v kozico in pristavimo na štedilnik. Kuhamo par minut, da se mango zmehča in nato ga zmiksamo s paličnim mešalnikom. Želatino ožamemo in jo razstopimo v toplem pireju manga. Pire prelijemo preko torte in shranimo v hladilnik za uro do dve, da se strdi.

sladke-petke.si