Trikrat pečen cheesecake

Cheesecaki so sladice, ki jih vedno z veseljem pripravim, saj obožujem njihovo svežino in lahkotnost. Tokrat z vami delim recept za trikrat pečen cheesecake, ki je verzija peciva, ki ga večina pozna in ga peče za domača praznovanja.

Priprava ni zahtevna, je pa malce dolgotrajnejša, saj je potrebno vsako plast speči posebej. Nujno je, da ga pripravimo dan prej, saj mora dovolj časa počivati v hladilniku. Ampak se splača. 🙂

Recept za zadnji objavljen pečen cheesecake z okusom borovnic najdete TUKAJ.

Sestavine za piškotno dno:

  • 200g piškotov
  • 80g masla

Priprava piškotne podlage:

Pečico segrejemo na 180°C. Maslo stopimo, piškote zdrobimo. Ko se piškoti spremenijo v drobtine, jim primešamo maslo. Tortni model premera 23cm (lahko ga spečete tudi v kvadratnem pekaču) premažemo z maslom in obložimo s peki papirjem. Po dnu pekača enakomerno porazdelimo zdrobljene piškote. Pekač postavimo v segreto pečico za deset minut. Po desetih minutah ga vzamemo iz pečice in postavimo na rešetko.

Lotimo se priprave kreme, sestavine so:

  • 250g skute
  • 500g maskarpone sira
  • 1 lonček kisle smetane
  • 150g sladkorja v prahu
  • 3 jajca
  • žlička vanilijeve paste

Priprava nadeva:

Maskarpone, skuto, kislo smetano, vanilijevo pasto in sladkor damo v skledo in ali z roko ali električnim mešalnikom (je hitreje😂) zmešamo, da se sestavine spojijo. Nato dodajamo jajca, eno po eno.

Pečico segrejemo na 160°C. Zmes prelijemo preko piškotnega dna in jo s pomočjo lopatice enakomerno razporedimo in pogladimo. Pekač položimo v segreto pečico in pečemo 45 minut. Ko je pečena jo pustimo v pečici za 30 minut.

Sestavine za preliv:

  • 2 žlici sladkorja v prahu
  • 400g milerama

Sladkor in mileram zmešamo v gladko zmes. Kremo prelijemo čez cheesecake in pečemo na 160°C 15 minut. Ko je pečen, pečico ugasnemo in pustimo v pečici pri priprtih vratcih dobrih 15-30 minut. Vzamemo ga iz pečice in počakamo, da se v celoti ohladi. Ohlajenega shranimo čez noč v hladilnik.

Cheesecake pazljivo odstranimo iz modela in ga prestavimo na servirni krožnik. Po želji lahko zraven postrežemo malinin pire.

sladke-petke.si