Tudi ponedeljek je lahko odličen dan.:)

Načeloma nimam velikih problemov z zbujanjem, ampak danes mi je pa komaj uspelo prileziti iz postelje, odrekla sem se celo svoji jutranji rutini in to je ogromni skodelici turške kave samo, da sem lahko poležavala še dodatnih 20 minut. Potem slišim na vseh radijskih postajah, da je danes najbolj depresiven dan in že me resno skrbi kako mi bo uspelo preživeti ta dan.
Ko ugotovim, da mi je uspelo preživeti skoraj polovico delovnega dneva si oddahnem in razmišljam kako si polepšati popoldan. No, še preden pride na vrsto razvajanje si moram urediti podaljšanje osebnega dokumenta, ki mi je potekel že kakšen mesec nazaj. Moja najbolj izrazita lastnost je, da čakam dokler lahko in to res do zadnjega trenutka oz. še dlje. Ampak uspelo mi je tudi to urediti, brez dodatnih zapletov, seveda če odmislim fotografiranje, saj na sliki izgledam kot Morticia iz Addams family. Juhuhu in pride čas za razvajanje, odločim se za obisk Deli Zvezde, kjer kupim naravnost božanske makrone.

 

Markoni iz Zvezde
Makroni oz. petična pariška sladica je meni odlična k popoldanski kavici ali čaju. Malce sem brskala po internetu in zasledila, da makroni v resnici izvirajo iz Italije in so v Francijo prispeli po kraljevskih zvezah v šestnajstem stoletju, ko se je Katarina Medičejska poročila s francoskim kraljem Henrikom II.
Priprava te sladice doma ni niti približno enostavna, saj moraš paziti na količino, gostoto, temperaturo… Ampak obljubim, da bom v prihajajočih mesecih sama ustvarila to petično sladico v svoji majhni ljubljanski kuhinji. 🙂 Do takrat bom pa uživala v Zvezdinih makronih.

 

XOXO Sladke Petke

 

sladke-petke.si