Valentinovo sladkanje s trufli

Ko sem razmišljala o valentinovem mi je na misel prišla najprej čokolada. Dan je vsekakor lepši, če se posladkamo s koščkom čokolade. Odločila sem se, da naredim čokoladne trufle, ki se jim noben čokoholik ne more upreti.
Za trufle je potrebno narediti čokoladni ganache, ki ni uporaben samo za trufle, ampak ga lahko uporabimo kot preliv za torte ali kremo za mafine.
Za čokoladni ganache potrebujemo:
– 230 g temne čokolade (najbolj kvalitetno, ki jo imate)
– 180 ml sladke smetane
– 30 g masla
– 1 žlica alkohola (rum, konjak itd. karkoli imate doma, jaz sem uporabila kakšni dve žliči ruma)
Čokolado nasekljamo na manjše koščke. V kozico vlijemo sladko smetano ter maslo in vse skupaj segrevamo na srednji temperaturi, da se maslo stopi. Smetano ter maslo vlijemo v čokolado in vse skupaj mešano tako dolgo, da se čokolada stopi in nastane gladka zmes ter dodamo rum ali kaj drugega po vašem okusu. Čokoladni ganache damo v hladilnik za par ur. Mislim, da je najbolje, da ga pustimo v hladilniku čez noč, da se dobro strdi, da ne nastane prevelika packarija.
V manjšo posodico damo kakav (predlog, da uporabite čim bolj kvaliteten kakav. Pred dobrim mesecem sem kupila odličen kakav v 1001 dar. Kroglice povaljamo v kakavu ali v kakšnem drugem okrasu (mleti lešniki, mandlji, kokos).
Zaljubljen pozdrav, Sladke petke

sladke-petke.si