Vikend tortkanje

Kadar čez vikend obiščem svojo družino na štajerskem obvezno nekaj spečem za naše nedeljsko kosilo. Če se na mizi ne znajde ničesar so kar malce razočarani. Ja, so se kar razvadili. 🙂

Zraven tega so tudi izbirčni, saj bolj kot ne prisegajo na klasične okuse tako, da je bila čokoladna torta z banano ter Loacker napolitanerjem več kot odlična izbira.

Sestavine za tortno podlago:

  • 6 jajc
  • 180 g moke
  • 120 g sladkorja
  • vanilijeva esenca
  • 1x pecilni prašek
  • malce ruma
  • 2 žlici Loacker napolitanerja

 

Sestavine za kremo

  • 400 ml sladke smetane
  • 2 žlici Loacker napolitanerja
  • napolitanke Loacker za okrasitev

 

Jajca ločimo na beljake ter rumenjake. Iz beljakov ter polovice sladkorja stepemo čvrst sneg.

Rumenjake skupaj s polovico sladkorja, vanilijevim sladkorjem ter esenco stepemo. Rumenjakovi masi dodamo malce ruma ter dve žlici napolitanerja. Seveda lahko dodate kakšen drug čokoladni namaz, ki se nahaja v vaši shrambi.

Čokoladni masi primešamo polovico snega ter dodamo presejano moko s pecilnim praškom. Na koncu vmešamo še preostanek snega.

V namaščen tortni model premera 18 cm vlijemo maso ter pečemo na 180 stopinjah dobrih 45 minut. V kolikor se boste odločili in pekli v večjem modlu seveda posledično temu skrajšate čas peke.

Pečeno ter ohlajeno torto razrežite na tri dele, katere po potrebi prepojite s segretim mlekom, kateremu ste dodali rum.

Sladko smetano stepite ter ji primešajte dve žlici namaza Loacker napolitaner.

Na prvo plast torte položite na kolobarje narezane banane ter jih premažite s smetano. Nanjo položite drugo plast torte ter ponovite vajo z bananami ter smetano.

Zgornjo plast torte premažite s smetano ter okrasite z napolitankami.

Priporočam, da torto pripraviti kakšen dan prej, da se smetana dobro strdi ter se vse sestavine prepojijo.

Vsi, kateri se z bloganjem ukvarjamo vemo, da nas na koncu preden poskusimo izdelek čaka še fotografiranje.

Tokrat sva morala pohiteti, mudilo se nama je na pot, kar se vidi na slikah, saj je smetana kar malce pokukala ven. To se zgodi, če torta ni dovolj ohlajena.

Ampak tudi to je del bloganja, zadeve niso vedno tako preproste kot se vidi na prvi pogled.

Torta je bila po več kot dnevu preživetem v hladilniku več kot odlična, ostal je le en kos, za katerega je skoraj že potekal boj. Edina kritika je bila, da je torta malce premajhna. 🙂

To kritiko z veseljem sprejmem. 🙂

Lep sladek pozdrav, Klavdija

 

sladke-petke.si