Zaključek leta bistro Monstera

In smo vstopili v težko pričakovano leto 2017. Leta 2017 se precej veselim, saj vem, da bo dogodivščina napisana na 365 zanimivih straneh. 🙂

Leto sem zaključila naravnost čudovito in vznemirljivo, ob dveh stvareh, ki jih obožujem – svoji ljubezni Roku ter dobri hrani, s prav posebno gurmansko izkušnjo v bistroju Monstera, ki je last najbolj znanega slovenskega šefa Bine Volčiča.

Lahko rečem samo, da sva oba z Rokom šla z velikimi pričakovanji, ampak jih je Binetov meni presegel v vseh pogledih. Bistro je naravnost čudovit, preprost. Meni je bil dovršen, vsak hod je predstavljal prečudovito in nepopisno izkušnjo polno božanskih okusov.

Celotno izkušnjo je pripeljala do popolnosti natakarjeva izbira komplementarnega vina. Vse pohvale!

Ne vem s katerimi besedami bi lahko opisala vse kar sem doživaljala, da bi si bralci lahko predstavljali celotno izkušnjo. Najbolje, da si ogledate spodnje fotografije, katere so glede na pomanjkanje svetlobe kar uspele.

Meni je obsegal 9 hodov ter na začetku pozdrav iz kuhinje. Žal zraven vsake jedi ne bo podroben opis kar je na krožniku, saj sem žal nekatere stvari preslišala od vsega navdušenja.

 

Začeli smo preprosto, ampak polno okusov. 🙂

15840949_10209314919523515_2046213268_n

15870470_10209314919603517_1351407944_n

 

Naslednja jed me je presenetila, ne samo prezentacija, ampak tudi okusi. In prosim poglejte jajček. 🙂 Ajdov čips, kozji sir z drobnjakom, tatar ter v jajcu prečudovita jurčkova krema in rumenjak.

15841566_10209314919923525_974740751_n

15870533_10209314919963526_716440625_n

15870640_10209314920403537_83171267_n

15841862_10209314920563541_432332953_n

 

Mislila sem, da me omenjena jed ne bo očarala, ampak se je zgodilo ravno nasprotno. 🙂 Love na krožniku. Cvetača, cvetačni pire ter skuša.

15841089_10209314922723595_1558735113_n

15822266_10209314921123555_1767567856_n

15870693_10209314922523590_563627110_n

 

Naslednjo jed sva uvrstila na drugo mesto, lep čas je pri Roku omenjena jed vodila, saj obožuje govedino. 🙂 Goveji tar, repa ter vodna kreša.

15820173_10209314923643618_677083105_n

15822325_10209314923043603_1124554838_n

15841169_10209314923003602_515800997_n

15841046_10209314922683594_291446900_n

 

Ravioli z dimljeno postrvjo, radič, pinjole.

15820053_10209314925603667_800982669_n

15840945_10209314926803697_154596488_n

 

Ješprenova rižota ter oslič.

15870586_10209314926323685_939204413_n

15801700_10209314926363686_241925226_n

15801810_10209314926563691_289419504_n

 

Potem je prišla na vrsto zmagovalka večera, najbolj drzna kombinacija kar sem jih kdaj poskusila. 🙂 Kraljica večera, krvavica s škampi.

15841178_10209314927043703_1569374297_n

15822152_10209314927003702_387548588_n

15822411_10209314926683694_336445193_n

 

Srnica, korenček, korenčkov pire ter dehidrirana čebula.

15820053_10209314927603717_1302253664_n

15822098_10209314927843723_710034629_n

 

In potem so sledile sladice. Prvi na vrsti je bil malinin sorbet s smrekovimi vršički ter potem zmagovalka med sladicama, sladoled iz topinamburja ter slana karamela.

15822503_10209314928203732_1160870793_n

15820103_10209314928523740_1040259945_n

 

Vzamite si čas, da si pogledate vse te podrobnosti krožnika.

15820363_10209314928563741_540200353_n

15841629_10209314928283734_1783663741_n

15870744_10209314928483739_209777373_n

 

Zasluženo je Bine Volčič nabolj znan slovenski šef. Sodeč po meniju bi si zaslužil tudi kakšen drug naziv, najbolj drzen šef.

Hvala celotni ekipi za nepozaben večer.

Komaj čakam, da uporabim darilce, čemaž.

15857779_10209315133408862_536605487_o

 

sladke-petke.si