Zdrave lizike

Zadnja dva meseca se čez teden izogibam hidratom, torej sem iz jedilnika opustila testenine, riž, kruh, krompir, sladkarije. Predvsem sem želela malce urediti svojo prehrano, saj sem imela občutek, da sem začela pretiravati, nenehno sem bila lačna, v trgovino sem zahajala skoraj vsak dan in imela hladilnik poln hrane, ki je nisem potrebovala in včasih tudi ne porabila. Omeniti moram, da se pripravljam tudi na pol maraton in je tudi to razlog, da sem uredila svojo prehrano. 

Ne bom lagala, čez vikend se znam pocrkljati in si privoščim kakšno okusno tortico, no mislim, da je dovolj razvidno kaj si privoščim čez vikend na mojem blogu 🙂

Splet je poln sladic brez sladkorja, zato sem si tudi sama dala cilj, da v prihodnosti naredim kakšno zdravo sladico. Led sem prebila s preprostimi lizikami iz največ treh sestavin. Namreč ne glede na to, da čez teden ne jem hidratov si lahko privoščim košček temne čokolade. Iskreno je več kot košček niti ne morem pojesti, saj je okus res močan. 🙂

Čokoladne lizike

Čokoladne lizike

 

Sestavine:

  • 100 g čokolade (jaz sem uporabila 95%)
  • 15 g masla
  • za posip potrebujete ali makadamijo, čilijeve kosmiče, solni cvet

 

Čokolado ter maslo stopimo nad vodno kopeljo. Medtem, ko se čokolada topi si pripravimo podstavek (pladen, deska), na katerega damo peki papir. Na papir položimo palčke, jaz sem uporabila palčke, ki sem jih kupila za cake popse, ki mi jih do danes še ni uspelo narediti, so mi pa vsaj palčke prišle prav. 🙂 Pri polaganju palčk na peki papir pazite, da bo med njimi dovolj prostora, da se vam lizike ne sprimejo.  Na vsako palčko v obliki kroga polijemo čokolado in to ponovimo pri vsaki palčki dvakrat, da bo čokoladni del debelejši in se ne zlomi, ko bomo poskušali palčke odstraniti. Na čokolado posipamo čilijeve kosmiče, na koščke narezano makadamijo ali solni cvet. Posip seveda naj bo po vašem okusu, lahko pa se posipu tudi izognete. Jaz sem naredila zdrave lizike, vi lahko naredite kakšne želite, iz bele čokolade, čokolade z okusu…

Lizike sem shranila na balkon za dobro urco, da se je čokolada strdila. Lahko jih tudi pustite v kuhinji, vendar vseeno ne v pretoplem prostoru, saj se čokolada ne bo strdila. In to je vsa umetnost. 🙂

 

Čokoladne lizike

Čokoladne lizike

sladke-petke.si