Zloženka iz jajčevcev

Predlog za odlično vegeterijansko kosilo. Sama v preteklosti nisem spadala med ljubitelje jajčevcev, sedaj bi jih lahko jedla vsak dan. Zelo pomembno je, da so dobro pripravljeni, saj jih boste v nasprotnem primeru težko vzljubili. 😃

Sestavine:

  • 2 večja jajčevca
  • 1 čebula
  • 700-800g paradižnikove omake
  • šopek bazilike
  • 200g naribanega parmezana
  • olivno olje
  • začimbe: sol, poper,
  • moka in rastilnsko olje

Jajčevcem odstranimo vrh in konec in jih narežemo na tanke rezine. Posolimo in jih postavimo na pladenj pokrit s papirnatimi brisačkami za dobro uro. S tem odstranimo odvečno vodo iz jajčevcev, ki bi naredili našo končno jed zdrizasto.
Medtem naredimo preprosto paradižnikovo omako. Drobno sesekljamo čebulo in jo v ponvi z olivnim oljem prepražimo, da postekleni.

Dodamo paradižnikovo omako in majhen šop sveže bazilike. Začinimo s ščepcem soli in popra, premešamo in pustimo, da se počasi kuha 10 do 15 minut. Damo na stran.

Jajčevce odstranimo sol in jih osušimo s kuhinjsko brisačo ali papirjem. Rahlo jih pomokamo, ne pozabimo otresti odvečne moke in jih čez nekaj sekund popečemo v sončničnem olju. Odcedimo na kuhinjskem papirju, da odstranimo vso odvečno olje.

Pečico segrejemo na 200°C. Na dno pekača posipamo majhno količino paradižnikove omake in jo razmažemo po celotnem pekaču, kar bo preprečilo, da bi se jajčevci prilepili na dno pekača. Nato dodamo plast jajčevcev, čez posipamo parmezan, ščepec popra in nekaj žlic paradižnikove omake. Nadaljujte z naslednjo plastjo, dokler ne uporabimo vseh sestavin oz. bo naš pekač poln. Enako kot pri lazanji.

Zadnji sloj naj bo parmezan in par lističev sveže bazilike.

Pečemo 30 minut, dokler ne bo lepo in zlato rjavo zapečeno in se bodo na vrhu pojavljali mehurčki. Pred serviranjem pustimo počivati ​​5 minut.

Ostanke lahko shranimo za cca. 2 dni v hladilnik. Meni je bila drugi dan celo boljšega okusa. 🙂

sladke-petke.si