Zvezda z orehovim nadevom

Kot vsako leto se decembra na blogu največ dogaja. Torte, peciva, piškoti, koktajli, glavne jedi. Vse to in še več. V prvi objavi v čarobnem decembru vsem znana zvezda iz listnatega testa, ampak tokrat z orehovim nadevom. Priprava je hitra in preprosta.

Sestavine :

  • 100g orehovih jedrc
  • 2 žlici sladke smetane
  • 70 g sladkorja
  • 2 jajci (1 za nadev in 1 za premaz)
  • 2 zavitka listnatega testa (že razvaljanega)

 

Pečico segrejemo na 200 stopinj. Večji pravokotni pekač obložimo s peki papirjem.

V multipraktiku/kuhinjskem robotu zmeljeno orehe. Zmletim orehom dodamo sladkor, dve žlici sladke smetane in eno jajce. Miksamo tako dolgo, da se sestavine povežejo v enotno zmes (par sekund).

Na prvo listnato testo položimo krožnik, ki nam pomaga, da lahko oblikujemo krog. Poskusimo najti največjega, kateri prekrije največji del testa. Popolnoma enako naredimo z drugim zavojem listnatega testa, izrežemo enako velik krog.

Krog listnatega testa položimo na peki papir, katerega smo si predhodno pripravili na pekaču. Orehovo kremo razmažemo po sredini. Dober centimeter od roba testa pustitmo prazen.

Na nadev položimo drug krog listnatega testa. Na sredino kroga postavimo kozarec. Testo z ostrim nožem od roba kozarca razrežemo na četrtine in nato enako razpolovimo še vsako četrtino. rezanje se konča pri kozarcu. Na koncu moramo dobiti skupno 16 enakih delov, pri čemer obdržimo sredino nedotaknjeno. V roke vzamemo dva dela in ju dvakrat zavrtimo drug od drugega. Konca zalepimo skupaj, da oblikujemo konico. Ponovimo z ostalimi deli, dokler pecivo ne spominja na zvezdo.

Z razžvrkljanim jajcem premažemo celotno zvezdo in ga potrosimo s sladkorjem. V segreti pečici pečemo dobrih 15 do 20 minut. Pred postrežbo potresemo s sladkorjem v prahu. Uživajte v decembru, predvsem v družbi vaših ljubljenih.

sladke-petke.si