Velikokrat dobim vprašanje zakaj kupujem kuharske knjige, če lahko vse najdem na internetu? A ni škoda prostora, ki ga zavzamejo, da se na njih nabira prah in tako naprej?
No, na mojih knjiga se le malokrat nabere prah, saj jih nenehno jemljem iz polic, listam, preučujem, skuham po zapisanih receptih in na koncu koncev dobim ideje kako ustvariti kakšen svoj ali prilagoditi že obstoječ recept.
Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil. |
Lahko bi rekla, da je Moja knjižnica nekakšno raziskovalno orodje, ki me vedno reši. Knjiga zame ni le kos papirja, potrebno se je zavedati, da je za izdelkom, ki ga držimo v roki veliko vloženega truda. Od ustvarjanja receptov, kuhe, priprave setov, fotografiranja…
In kje kupujem knjige? Največkrat v Konzorciju (Mladinska knjiga), preko Amazona, najstarejše najdem v antikvariatih. Ampak pogrešam kakšno večjo knjigarno, takšno ki jo sicer najdemo v svetovnih prestonicah.
Med knjigami, ki jih premore moja knjižnica niso le tuji avtorji, ampak tudi slovenski. Ne delam razlik, vsi so dobri ne glede na to, ali so svetovno znani ali le znotraj naše male države. Seveda pa raje posežem po tujih avtorjih, saj so mi velikokrat jedi znotraj knjig prave neznanke. Jamie Oliver je redki avtor, od katerega knjige obožujem in tudi v njegovi restavraciji mi je uspelo poskusiti jedi. Na tej povezavi sem z vami delila izkušnjo Barbecoa.
Moj zadnji nakup je bil zelo barvit, saj sem se sprehodila z Jamie Oliverjem skozi celotno Italijo, skočila v Turčijo in na koncu še meni malce neznano Francijo. Raziskovanje Francije imam v načrtu v letu 2020.