Tisti, ki me spremljate veste, da obožujem palačinko pečeno v pečici (dutch baby pancake). Recept za sladko verzijo, ki jo lahko obogatite ali s sadjem ali čokolado najdete TUKAJ.

Tokrat sem se lotila priprave palačinke na slan način. Iz Štajerske sem prinesla regrat, zato sem slano palačinko obogatila z njim, popečeno slanino in z bučnim oljem, brez katerega si ne predstavljam regrata.

Recept je nastal v sodelovanju s podjetjem Gea – zakladnica olj. Uporabljeno je 100 % jedilno nerafinirano GEA BIO Štajersko prekmursko bučno olje iz ekološke pridelave. Olje je izredno aromatično in ima specifičen in intenziven okus po praženih bučnih semenih.

Več o njihovih izdelkih si lahko preberete na njihovi SPLETNI STRANI, prav tako lahko njihove izdelke naročite preko spletne trgovine.

Sestavine:

  • 4 jajca sobne temperature
  • 125 ml mleka
  • 70 g moke
  • šopek svežega peteršilja
  • 10g naribanega parmezana
  • sol, poper, čili v kosmičih
  • 125 slanine
  • regrat
  • 25 g masla

Priprava palačinke:

Pečico segrejemo na 230°C. V litoželezno ponev ali ponev primerno za peko v pečici dodamo maslo ter jo postavimo v segreto pečico, da se maslo stopi.

Jajca razžvrkljamo, dodamo mleko in moko ter zmešamo. Mešanico je potrebno dobro zmešati, saj mora biti masa gladka brez grudic. V posodo stresemo nasekljan peteršilj, nariban parmezan in začimbe. S soljo ne pretiravamo, saj bo slanost dodala tudi popečena slanino, ki jo dodamo na vrh pečene palačinke.

Ko je maslo stopljeno v ponev pazljivo vlijemo maso ter pečemo dobrih 25 minut. Palačinka je pripravljena, ko dobri zlatorjavo obrobo in naraste.

V času, ko se palačinka peče, očistimo in osušimo regrat. Slanino narežemo na koščke in jo popečemo, da postane hrustljava. Na pečeno palačinko dodamo regrat in slanino ter pokapljamo z bučnim oljem.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close