Maslo raztopimo in počakamo, da se nekoliko ohladi.
Piškote zdrobimo oz. zmeljemo ter primešamo maslo.
Dno pekača premera 24x24cm premažemo z maslom in obložimo s peki papirjem. Po dnu pekača enakomerno porazdelimo piškote, s prsti jih pritisnemo ob dno.
Pekač shranimo v hladilnik za najmanj pol ure. V tem času se lotimo priprave kreme.
Priprava nadeva
Lističe želatine namočimo v mrzli vodi za deset minut.
Jogurt, maskarpone in sladkor v prahu zmešamo z električnim mešalnikom.
Sladko smetano stepemo do čvrstega.
Želatino ožamemo in jo raztopimo v mikrovalovni pečici ali na štedilniku.
V stopljeno želatino dodamo žlico maskarpone kreme in premešamo. Nato jo vmešamo v preostalo kremo z lopatico ali električnim mešalnikom.
Dodamo še sladko smetano.
Kremo prelijemo preko piškotnega testa, poravnamo vrh in shranimo v hladilnik dokler se ne strdi (najmanj dve uri).
Priprava preliva
Lističe želatine namočimo v mrzlo vodo.
V kozico stresemo borovnice, sladkor in dodamo limonin sok. Kuhamo par minut, da se borovnice razpustijo in sladkor stopi.
Spustimo čez cedilo in dodamo ožete lističe želatine. Prelijemo preko rezin in ponovno shranimo v hladilnik za par ur, da se preliv strdi.