Go Back

Bučne cimetove rolice

Sestavine

Testo:

  • 625 g moke
  • ščepec soli
  • 1 x rumov sladkor
  • 1 x paket suhega kvasa
  • 2 žlici sladkorja
  • 200 ml mleka
  • 200 g bučnega pireja
  • 2 x jajci
  • 100 g masla

Nadev:

  • 80 g masla
  • 4 žličke cimeta
  • 80 g rjavega sladkorja

Preliv:

  • 200 g maskarpone sira
  • 4-5 žlic mleka
  • 1 žlica sladkorja v prahu

Navodila 

  • V manjši posodi zmešamo kvas, mlačno mleko in sladkor. Počakamo nekje 5 minut, da nabrekne.
  • V posodi električnega mešalnika zmešamo moko, sol in rumov sladkor.
  • Ko kvas nabrekne, mu primešamo razžvrkljana jajca in bučni pire. Nato mokre sestavine vlijemo v moko.
  • Mešamo pri nizki hitrosti, toliko časa da se sestavine povežejo v enotno zmes. Mešamo še vedno na nizki hitrosti.
  • V posodo postopoma dodajamo na koščke narezano maslo. Ko dodamo vso maslo, povečamo hitrost in mešamo dobrih deset minut.
  • Testo prestavimo v namaščeno skledo in pokrijemo s plastično folijo ali kuhinjsko krpo, da počiva in vzhaja.
  • Vzhajano testo zvrnemo na pomokano površino in ga razvaljamo v pravokotno obliko.
  • Testo premažemo z mehkim maslom in potrosimo z mešanico cimeta in rjavega sladkorja.
  • Tesno zvijemo v rulado in narežemo na rolice, ki jih polagamo v pekač namaščen z maslom. Med njimi puščamo dovolj prostora, saj bodo pred peko še vzhajale.
  • Pokrijemo in pustimo vzhajati dobrih 30 minut. Pečico segrejemo na 180 °C in pečemo od 20 do 25 minut.
  • Ko so ohlajene jih premažemo s prelivom.